Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Adela Olšavská z Nemocnice AGEL Košice-Šaca Slovenkou roka Obrovský úspech po 44 rokoch práce

31.8.2020

Konkurencia bola naozaj vysoká, no prvenstvo jej patrí zaslúžene. Vedúca pôrodná asistentka Nemocnice AGEL Košice-Šaca Bc. Adelka Olšavská, ktorá o inej práci nikdy ani neuvažovala a venuje sa jej neuveriteľných 44 rokov, si v nedeľu večer odniesla z Bratislavy ocenenie Slovenka roka v kategórii ZDRAVOTNÍCTVO.

Dokážete si predstaviť, že by ste viac než 40 rokov robili jednu a tú istú prácu a mali z nej stále rovnakú radosť? Vedúca pôrodná asistentka Bc. Adela Olšavská je dôkazom, že sa to dá. A tentokrát to neocenili len rodičia, s ktorými sa stretáva pri pôrodoch, ale aj široká verejnosť. Od nedele 30. augusta je totiž držiteľkou ocenenia Slovenka roka v kategórii ZDRAVOTNÍCTVO. „Neskutočne si vážim to ocenenie, ale kým som ho dostala, určite ma niekto nominoval. A preto mi dovoľte, aby som sa poďakovala vedeniu nemocnice AGEL Košice-Šaca, celému kolektívu Gynekologicko-pôrodníckej kliniky, celému kolektívu všetkých sestier a zdravotníckych pracovníkov nemocnice a nemocníc zo skupiny AGEL, všetkým známym a príbuzným a v neposlednej rade i mojej rodine – jedno veľké ďakujem,“ vyjadrila sa krátko po víťazstve pani Olšavská, na ktorej bolo vidieť nielen šťastie, ale aj dojatie, keďže okrem toho, že je obrovskou profesionálkou, je aj veľmi skromná. Keď sa totiž dozvedela, že je nominovaná na ocenenie Slovenka roka, bola veľmi prekvapená a ako sa vyjadrila, chvíľu jej trvalo, kým sa s nomináciou stotožnila. „Potom, samozrejme, nasledovala otázka – prečo práve ja? Nerobila som nič iné celý život len svoju prácu. Cítim veľkú zodpovednosť, pokoru a vďaku,“ zhodnotila predtým, ako sa dozvedela, že anketu vyhrala.

A rovnako ako ona, vďaku cítia aj jej kolegovia. Je mi veľkým potešením, že práve naša vedúca pôrodná asistentka Gynekologicko-pôrodníckej kliniky pani Adela Olšavská získala prestížne ocenenie Slovenka roka 2020. Je to ocenenie jej dlhoročnej obetavej práce, odhodlania pomáhať našim klientom a pacientom, som na ňu veľmi hrdý a pyšný zároveň. Poďakovanie patrí, samozrejme, všetkým zamestnancom, ktorí jej k tomuto oceneniu pomohli a ktorí pomáhajú všetkým našim klientom, pacientom,“ zagratuloval víťazke  MUDr. Ján Slávik, MBA, riaditeľ Nemocnice AGEL Košice-Šaca a.s.

Po minuloročnom úspechu, kedy sa Nemocnica AGEL Košice - Šaca podľa hodnotenia INEKO stala Nemocnicou roka 2019 v kategórii všeobecných nemocníc, je víťazstvo Adely Olšavskej ďalším triumfom, ktorý nám ukazuje, že to, čo robíme, robíme správne a pre Vás.

Z pracovného života p. Olšavskej

„Po skončení školy som nastúpila na Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie – oddelenie šestonedelia v Nemocnici Košice-Šaca, kde som až dodnes. Je to už 44 rokov,“ vyjadrila sa nedávno p. Olšavská, ktorá si presne spomína aj na svoj prvý deň v práci a dokonca aj na svoj nástupný plat. „Myslím si, že to bol stresujúci deň, ako každý prvý deň v novej práci. Človek sa oboznamuje s prostredím, s kolektívom, s lekármi, pozerá si veci. Že by sa udialo niečo zlé, to nie. Povedala by som, že mne sa tu veľmi dobre robilo od prvej chvíle, ako som nastúpila. Ak si dobre pamätám, sestra v trojzmenovej prevádzke mala základný plat okolo 420 korún československých. Ale oddelenie, kde som nastúpila, prešlo množstvom rekonštrukčných prác a v súčasnosti poskytujeme kvalitnú a bezpečnú ošetrovateľskú starostlivosť v prekrásnych priestoroch a som veľmi rada, že kompletná rekonštrukcia celej Gynekologicko-pôrodníckej kliniky sa uskutočnila ešte počas môjho pôsobenia,“ dodáva čerstvá Slovenka roka 2020 Bc. Adela Olšavská.

Späť