Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Moderné prístroje pomáhajú zachrániť tých najbezbrannejších

5.10.2020

Pomáhajú lekárom v boji o záchranu života tých najmenších. Na Novorodeneckom oddelení Nemocnice AGEL Košice-Šaca majú lekári k dispozícii modernú resuscitačnú jednotku. Nemocnica ho dostala v rámci dlhoročnej spolupráce so spoločnosťou LIDL Slovenská republika.

Život prináša nevyspytateľné situácie a v okamihoch príchodu na svet sú tí najmenší najzraniteľnejší. Hoci lekári vždy robia všetko pre záchranu novonarodených bábätiek, moderná technika im výrazne pomáha, aby komplikované prípady mali šťastný koniec. ,,Prístroj slúži k praktickej resuscitácii a stabilizácii zdravotného stavu novorodenca bezprostredne po pôrode, ako aj pri urgentných situáciách počas hospitalizácie na našom oddelení, keďže výhodou tejto jednotky je jednoduchý transport a obsluha,“ vysvetľuje podstatu resuscitačnej jednotky primárka Novorodeneckého oddelenia Nemocnice AGEL Košice-Šaca MUDr. Slávka Virágová, PhD.“ Keďže babyboom v šačianskej nemocnici pokračuje aj tento rok, a to aj napriek epidémii koronavírusu, moderná resuscitačná jednotka má predpoklad využitia aj do budúcna.

Od začiatku roka sa za deväť mesiacov na Gynekologicko-pôrodníckom oddelení  Nemocnice Košice-Šaca narodilo 1379 novorodencov, čo je oproti vlaňajšku o 36 bábätiek viac.

Vďaka spolupráci so spoločnosťou LIDL bolo v šiestich nemocniciach  zdravotníckej skupiny AGEL na Slovensku darovaných šesť prístrojov v celkovej hodnote 75 000 EUR.

Späť