Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Majster sveta vo vodnom lyžovaní Miroslav Hríbik chodí za svojím lekárom nerád, ale ak musí, tak jedine do Nemocnice AGEL Košice-Šaca

5.1.2021

Košičan Miroslav Hríbik, majster sveta vo vodnom lyžovaní a wakeboardingu sa do Nemocnice AGEL Košice-Šaca pravidelne vracia a na svojho lekára nedá dopustiť. Túto zimu sa pripravuje pravdepodobne na svoju poslednú športovú sezónu. Pred sviatkami stihol absolvovať operáciu menisku a porozprávať sa s nami o svojich skúsenostiach s lekármi.

Zdravotné problémy sa nevyhýbajú ani športovcom. Pravidelná fyzická záťaž a snaha podať čo najlepší výkon častokrát končia úrazom. Svoje o tom vie aj Miroslav Hríbik, 37-ročný rodák z Košíc, ktorý sa vrcholovému športu venuje už takmer 25 rokov.  Je majstrom sveta vo vodnom lyžovaní a wakeboardingu a mnohonásobným víťazom rôznych medzinárodných súťaží. Zranenia, ktorým sa počas svojej športovej kariéry nevyhol ani on, ho zaviedli do Nemocnice AGEL Košice-Šaca. Prvýkrát v roku 2006 a odvtedy sa do nej vracia pravidelne. Naposledy sme ho v dobrej nálade stretli na chodbe interného oddelenia, čakajúc na príjem pred operáciou kolena. „Tento rok som sa zranil hneď na začiatku sezóny, operáciu sa však podarilo aj kvôli pandémii koronavírusu naplánovať až na koniec roka,“ prezradil športovec, ktorý má s predoperačnými náležitosťami už bohaté skúsenosti. „Toto bude moja piata operácia kolena, okrem toho som podstúpil aj operáciu členka a ramena. Mladší už nebudem a ak chcem obstáť v konkurencii, musím na sebe tvrdo pracovať. Vysoké nasadenie a vek robia svoje, ale verím, že ešte jednu sezónu zvládnem a potom už vrcholový šport plánujem zavesiť na klinec. Doprajem si odpočinok a rád by som si založil rodinu,“ zdôveril sa Miroslav, ktorý svoje zdravie pravidelne a s dôverou vkladá do rúk MUDr. Maroša Vargu, MPH, vedúceho lekára Šport-artrocentra. „Než som sa na základe odporúčania od kamaráta, tiež športovca, objednal k doktorovi Vargovi, vyskúšal som aj iné zdravotnícke zariadenia, preto viem porovnať prístup lekárov aj samotné prostredie nemocnice. Stretol som sa aj s tým, že mi lekár na potrhané väzy v kolene odporúčal Fastum gel. Zdravie mám iba jedno, preto si za služby a kvalitnú starostlivosť radšej priplatím. Doktor Varga je skvelý odborník a páči sa mi aj jeho ľudský prístup. Výborne sa s ním komunikuje a všetko vysvetlí spôsobom, že tomu rozumie aj laik. Chodím za ním nerád, lebo to znamená vždy zdravotný problém, ale ak ho už mám riešiť, tak najradšej s ním,“ dodáva Miroslav, ktorý si zaspomínal aj na svoju prvú operáciu pred štrnástimi rokmi. „Bol som vtedy na izbe s tromi ďalšími pacientmi a chýbalo mi súkromie. Po operácii má človek čo robiť sám so sebou a svojimi bolesťami, nie to ešte ich zdieľať s ďalšími ubolenými pacientmi. Preto neváham a investujem do svojho pohodlia a pokoja, ktorý mi poskytuje nadštandardná izba,“ uzavrel svoje skúsenosti s Nemocnicou AGEL Košice-Šaca majster sveta vo vodnom lyžovaní a wakeboardingu. 

Späť