Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Výstavba moderného urgentného príjmu napreduje napriek pandémii

17.3.2021

Situácia v Nemocnici AGEL Košice-Šaca je ovplyvnená pandémiou a počtom hospitalizovaných COVID-19 pozitívnych pacientov. Rušno je však aj pred hlavnou budovou, pred ktorou už pár mesiacov prebieha výstavba urgentného príjmu. Ako bude vyzerať a v čom bude výnimočný?

Pôvodné plány hovorili jasnou rečou. Sprevádzkovať nový urgentný príjem začiatkom roka 2022. Podarí sa termín dodržať? „Práce na stavbe urgentného príjmu pokračujú bez výraznejšieho meškania. Pracovníci na stavbe sú aj za spolupráce s nemocnicou pravidelne testovaní. Generálnemu dodávateľovi a jeho subdodávateľom sa zatiaľ darí nahrádzať výpadky pracovníkov z dôvodu karantény z iných zdrojov. Na objekte urgentného príjmu prebiehajú stavebné práce na realizácii technického zariadenia budov a na objekte komunikačnej vertikály prebieha hrubá stavba v úrovni 9. NP,“ vysvetlil Ing. Dušan Ižák, vedúci stavebného oddelenia Nemocnice AGEL Košice-Šaca.

Nový urgentný príjem zaujme už na prvý pohľad modernou architektonickou koncepciou a vo vnútri veľkorysým priestorom. „Pri vstupe  do budovy sa ocitnete v priestrannej čakárni s recepciou - triážou pacientov, na ktorej vás personál ďalej usmerní podľa vašich ťažkostí. Na jednom mieste, v jednej budove, sme za účelom promptnej diagnostiky sústredili všetky moderné zobrazovacie metodiky ako najnovší CT prístroj, sonografia, RTG a to všetko spolu s viacerými odbornými pohotovostnými ambulanciami ako chirurgia, ortopédia, neurológia. V rámci internistickej časti urgentného príjmu chceme našim pacientom  ponúknuť 4 samostatné, plne prístrojovo vybavené a navzájom oddelené vyšetrovacie jednotky. Samozrejmosťou je samostatný vchod pre posádky RZP a pre chodiacich pacientov,“ vyjadril sa MUDr. Juraj Miko, vedúci lekár urgentného príjmu, ktorý ďalej priblížil, že pri potrebe observácie, resp. podania infúznej liečby bude v Nemocnici AGEL Košice-Šaca k dispozícii samostatná expektačná miestnosť a chirurgická časť sa po otvorení bude môcť pochváliť najmodernejšou mini operačnou sálou. „Toto všetko na vás bude čakať na novom urgentnom príjme Nemocnice AGEL Košice-Šaca za účelom poskytovania najlepšej zdravotnej starostlivosti v oblasti urgentnej medicíny. Tešíme sa na vašu návštevu,“ dodal na záver.

Zhotoviteľom stavby je na základe výsledku verejného obstarávania spoločnosť MARCUS INDUSTRY, a.s. Výstavba nového urgentného príjmu je realizovaná v rámci projektov podporovaných Európskou Úniou pod názvom „Urgentný centrálny príjem s operačným centrom na miniinvazívne výkony a multifunkčnou chirurgickou JIS - prístavba, rekonštrukcia. 1. Etapa - Vybudovanie nového urgentného centrálneho príjmu Nemocnice Košice- Šaca a.s. 1. súkromnej nemocnice.“ Dĺžka realizácie projektu je nastavená na 24 mesiacov.

Späť