Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Prvé reakcie na očkovacie centrum Nemocnice AGEL Košice-Šaca

19.3.2021

Vakcinačné centrum Nemocnice AGEL Košice-Šaca je v prevádzke už týždeň. Jeho denná kapacita je 200 očkovancov. Od uplynulého štvrtka teda vakcináciu absolvovalo viac ako tisíc záujemcov. Aké mali s prístupom na Poliklinike VA U. S. Steel skúsenosti?

„V utorok sme dostali veľkú pochvalu, že očkovanie u nás ide výborne. Pacient poslal list až pani prezidentke, aký sme super tím s profesionálnym prístupom. Pacient bol z Humenného a prišiel sa osobne poďakovať,“ prezradili členky očkovacieho tímu Mgr. Jozefína Dankóová a Martina Klamarčíková. Ďalšia spokojná záujemkyňa o očkovanie sa ozvala na nemocničnom profile na sociálnej sieti. „Dnes som tam bola zaočkovaná prvou dávkou Pfizer. Trvalo to aj s vypísaním formulárov 10 minút, plus 15 minút počkať v čakárni na prípadnú reakciu. Očkovanie majú zorganizované výborne! Vyhradené parkovisko tesne pred poliklinikou. Patrí im za to veľká vďaka,“ tešila sa pred pár dňami pani Estera. „Nečakala som, že ostanem takto milo prekvapená dobrou organizáciou na mieste očkovania,“ pochvaľovala si zas Ivana. Samozrejme, že medzi záujemcami o očkovanie sa našlo aj zopár netrpezlivých. „Ľudia sa báli, ako to bude prebiehať u nás, pretože v televízii videli, že sa vytvárajú rady. Myslím si ale, že ľudia sú spokojní, pretože, keď odchádzajú, poďakujú a povedia, že to máme dobre zorganizované. Ide to rýchlo, každého usmerníme, pred ktorými dverami majú čakať, pomáhame im vypísať papiere a keď prídu manželia, ktorí majú rozdielne časy na očkovanie, snažíme sa ich zobrať naraz, aby nečakali jeden na druhého,“ dodala Mgr. Dankóová.

V prípade záujmu o očkovanie proti COVID 19 vo vakcinačnom centre Nemocnice AGEL Košice-Šaca je potrebné vyplniť registračný formulár na portáli https://korona.gov.sk/, na uvedenej stránke sa môžu nahlasovať aj náhradníci. Dokumenty k očkovaniu je možné si stiahnuť z oficiálnej webovej stránky nemocnice na nemocnicasaca.agel.sk a vyplnené ich priniesť v deň očkovania. 

Vakcinácia je realizovaná očkovacou látkou od konzorcia Pfizer/BioNTech každý pracovný deň, v čase od 8.00 – 15.00 hod záujemcom, ktorí spĺňajú aktuálne platné kritériá. Nemocnica upozorňuje, že vakcinačné centrum sa nachádza na Poliklinike na Vstupnom areáli U. S. Steel na prvom poschodí, nie v priestoroch nemocnice na Lúčnej 57, Košice-Šaca. Parkovanie pri poliklinike je zabezpečené. 

Späť