Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Pandemická situácia v Nemocnici AGEL Košice-Šaca a informácie k očkovaniu náhradníkov

23.3.2021

Situácia v súvislosti s epidémiou koronavírusu je v Nemocnici AGEL Košice-Šaca aktuálne stabilizovaná. Lekári z očkovacieho centra podali vakcínu 1726 registrovaným uchádzačom o očkovanie. Veľký záujem je o zaradenie do zoznamu náhradníkov, nemocnica čakateľom odporúča využiť registráciu v „Čakárni“ portálu korona.gov.sk.

Počet zamestnancov s ochorením COVID-19 v nemocnici AGEL Košice-Šaca vďaka očkovaniu výrazne klesol. Stabilizovaná je aj situácia na oddeleniach s hospitalizovanými covid pozitívnymi pacientmi. Počas uplynulého týždňa bolo v nemocničnom mobilnom odbernom mieste realizovaných 316 PCR testov, z toho 19 pozitívnych a 507 antigénových testov, ktoré odhalili pozitivitu v 2 prípadoch. 

Od zaradenia Nemocnice AGEL Košice-Šaca do zoznamu očkovacích centier (11.3.2021) využilo možnosť vakcinácie na poliklinike doposiaľ 1726 záujemcov spĺňajúcich aktuálne platné kritériá. Zdravotnícke zariadenie eviduje veľký záujem o registrovanie do zoznamu náhradníkov na očkovanie. Avšak vzhľadom na súčasnú frekvenciu očkovania čakajúcich záujemcov odporúča využiť možnosť registrácie v „Čakárni“ portálu korona.gov.sk, kde je predpoklad rýchlejšieho pridelenia termínu. „Záujem o očkovanie je veľký a nestáva sa často, aby sa registrovaní uchádzači nedostavili. Za prvých sedem dní od spustenia centra sme kontaktovali a vakcínu podali dohromady 12 náhradníkom, čo znamená, že získanie konkrétneho termínu očkovania pri súčasnom množstve záujemcov v zozname čakateľov predstavuje veľmi dlhé časové obdobie,“ informoval MUDr. Maroš Varga, MHA, námestník LPS pre ambulantnú zložku Nemocnice AGEL Košice-Šaca.

Zdravotnícke zariadenie v súvislosti s očkovaním zdôrazňuje, že do zoznamu náhradníkov sa dostanú iba záujemcovia zaregistrovaní na korona.gov.sk, spĺňajúci kritériá stanovené Národnou stratégiou očkovania. Nie je teda možné vyhovieť požiadavkám uchádzačov, ktorí nespĺňajú podmienky aktuálne spustenej očkovacej fázy. „Najčastejšie sa stretávame s prípadmi, kedy o zaradenie do zoznamu čakateľov žiadajú uchádzači spadajúci do kategórie obyvateľov, pre ktorých je určené očkovanie vakcínou od spoločnosti AstraZeneca, no ich zdravotný stav jej aplikáciu neodporúča. Žiaľ, nie je v našich možnostiach týmto požiadavkám vyhovieť, uviedol MUDr. Maroš Varga. 

Na základe rozhodnutia Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky, ktoré koncom roka 2020 zaradilo nemocnicu medzi subjekty hospodárskej mobilizácie, môže zdravotnícke zariadenie vykonávať iba neodkladnú zdravotnú starostlivosť. Plánované operácie sú pozastavené, v nemocnici platí zákaz návštev a prísne protiepidemiologické opatrenia.

Späť