Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Nemocnica Košice-Šaca participovala na podujatí TVRĎÁK 2016

2.5.2016

Nemocnica Košice-Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica, ktorú manažérsky riadi skupina AGEL, sa v sobotu, 30. apríla 2016, zúčastnila na podujatí TVRĎÁK 2016 v rámci projektu Košice Európske mesto športu. Nemocnica vyslala na akciu dvoch záchranárov, ktorí spolupracovali s dobrovoľníkmi na trati a zamestnankyňu diagnostického centra, ktorá merala súťažiacim tlak a množstvo tuku v tele. Tento rok sa zúčastnilo viac než 800 „tvrďákov“, ktorí si otestovali svoju vytrvalosť, silu a trpezlivosť.

Tvrďák je prekážkový pretek na 5 a viac kilometrov a 15 a viac prekážok, kde si každý jeden zúčastnený vyskúša svoje odhodlanie pri zdolávaní náročných prekážok. Súťažiaci behali v teréne, plazili sa v blate, nosili metrovice, prevracali pneumatiky. Tí, ktorí mali ešte silu a chuť sa zapojili do TVRDÝCH HIER, kde sa preťahovali lanom, ťahali auto, zhybovali na hrazde alebo hádzali na cieľ. „Som veľmi rád, že som sa mohol zúčastniť na takej skvelej, adrenalínovej akcii.  Ošetrili sme asi 40 súťažiacich, ktorí mali bežné zranenia ako odreniny, rezné rany, podvrtnuté členky. V jednom prípade sme volali kolegov so záchrankou na prevoz zlomeného členka. Celkovo však musím zhodnotiť, že priebeh akcie bol, vzhľadom na jej zameranie, pokojný,“ uviedol záchranár Viktor Marga, ktorý sa s polu s kolegom MVDr. Vladimírom Davidom zúčastnili na akcii ako zamestnanci oddelenia centrálneho príjmu Nemocnice Košice-Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica.

TITUL TVRĎÁK SLOVENSKO môže získať súťažiaci, ktorý absolvuje všetky preteky v danom roku a následne vyhrá v súťaži tvrdej ligy. „Bola som prekvapená, že na takejto akcii pretekajú aj deti od 8 rokov a tiež vekovým rozdielom medzi niektorými súťažiacimi, ale ich výkony boli naozaj úžasné. O meranie tlaku a množstva tuku v tele bol veľký záujem najmä zo strany mužov, ktorí sa aktívne venujú fintess. Ženy tuk v tele zaujímal skôr z pohľadu prevencie pred obezitou. Jednému mladému mužovi som na základe vyššieho krvného tlaku musela odporučiť následnú návštevu u odborníka,“ povedala zdravotná sestra Renátka Kušpálová, zamestnankyňa Diagnostického centra.

Nemocnica Košice-Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica v súlade so svojím predmetom činnosti poskytuje zdravotnú starostlivosť pre spádovú oblasť cca 120 000 obyvateľov. Zamestnáva takmer 1000 zamestnancov, z toho je 210 lekárov a 470 sestier. Ročne je v nemocnici hospitalizovaných vyše 17 tisíc pacientov, realizuje sa viac ako 10 tisíc operačných výkonov a celkovo sa v Šaci lieči viac než 850 tisíc spokojných pacientov. „Naša nemocnica sa umiestnila na 2. mieste v hodnotení Nemocnica roka 2015, ktoré po prvý krát realizoval nezávislý inštitút INEKO na základe vybraných kvalitatívnych ukazovateľov. Z hodnotenia zároveň vyplynulo, že máme najspokojnejších pacientov na Slovensku spomedzi všetkých zdravotníckych zariadení a špičkové neurologické pracovisko. Nemocnica ako jediná na Slovensku získala aj prestížny certifikát FIFA Medical Excellence Center, ktorý udeľuje medzinárodná futbalová federácia FIFA len najlepším pracoviskám. Spokojnosť našich pacientov, profesionalita, odbornosť a skúsenosť našich lekárov a príjemný prístup zdravotných sestier a celého personálu, sú hodnoty, ktoré budeme rozvíjať aj naďalej,“ dodáva riaditeľ nemocnice MUDr. Ján Slávik, MBA.

Späť