Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Posily na Internej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca: Študentky sa dočkali vytúženej praxe

14.5.2021

Konečne pri pacientoch. Sedem študentiek Lekárskej fakulty UPJŠ Košice, odbor Ošetrovateľstvo, pod vedením PhDr. Renáty Suchanovej, PhD., realizovalo pred záverečnými praktickými štátnicami klinickú ošetrovateľskú prax v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Tretiačky sa netajili tým, že na prax v zdravotníckom zariadení sa veľmi tešili. „Študovať som začala, pretože som chcela pomáhať ľuďom, žiaľ, pandémia koronavírusu zasiahla do výučby výrazným spôsobom, keďže všetko prebiehalo online a nemali sme prax, zameškali sme toho veľa. Je iné naučiť sa teoreticky a iné získať zručnosti v praxi. Teraz som pochopila, ako veľmi sú sestry v zdravotníctve dôležité a aký je ich nedostatok. V Nemocnici AGEL Košice-Šaca sa mi páčilo nielen pre krásne prostredie, ale aj vďaka milej vedúcej sestre Mgr. Sylvii Giákovej a ústretovému personálu. Všetci sú tu ochotní a pomáhajú nám. Naučili sme sa tu veľa, dostali sme sa ku všetkým výkonom a osvojili si zameškané, pokojne by som tu už zostala,“ prezradila študentka Diana, s ktorou súhlasila aj jej spolužiačka.

Prax v nemocnici si nevedela vynachváliť aj z toho dôvodu, že cítila, aké sú nápomocné. „Už od základnej školy som plánovala ísť na strednú zdravotnícku, po dokončení som chcela ísť ďalej, je to poslanie, pomáhať ľuďom. Neviem si predstaviť, čo iné by som robila,“ vyjadrila sa Klaudia, ktorá uznala, že štúdium bolo kvôli pandémii naozaj náročnejšie. „Na Internej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca sú všetci ústretoví, robíme rôzne výkony, sestry chápu, že sa potrebujeme pripraviť na štátnice,“ dodala na záver študentka, ktorú, rovnako ako jej spolužiačky, čakajú záverečné praktické štátnicové skúšky už o necelý mesiac.

„Nesmierne nás teší, že sa študentkám v našej nemocnici páči. Všetky vedúce sestry si uvedomujú, aká nevyhnutná je investícia a dobrý vzor profesionálnej sestry s veľkým srdcom pre nastávajúcu generáciu sestier, aby sme zabezpečili budúcnosť ošetrovateľského povolania. Praktická prezenčná výučba študentiek prebieha už tretí akademický rok a všetkým študentkám držíme palce na štátniciach. Po štátniciach ich radi privítame v našich radoch,“ vyjadrila sa námestníčka pre ošetrovateľstvo Nemocnice AGEL Košice-Šaca Mgr. Mária Vinterová, dipl.s.

Späť