Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Novým riaditeľom Nemocnice Košice-Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica je MUDr. Ján Slávik, MBA

3.3.2016

Nemocnica Košice-Šaca, ktorú od novembra minulého roka manažérsky riadi spoločnosť AGEL, má od 1. marca 2016 nového riaditeľa. Stal sa ním MUDr. Ján Slávik, MBA, ktorý doposiaľ zastával funkciu medicínskeho riaditeľa nemocnice. Nahradil vo funkcii Ing. Michala Pišoju, ktorý riadil nemocnicu od decembra 2014, a ktorý aj naďalej ostáva v jej vedení ako podpredseda predstavenstva.

MUDr. Ján Slávik v nemocnici v Šaci pôsobí od roku 2006, kedy sa stal primárom Oddelenia anesteziológie a intenzívnej medicíny. Je nielen špičkovým špecialistom vo svojom odbore, ale aj skúseným manažérom v oblasti zdravotníctva. Už v roku 2007 zastával pozíciu námestníka Nemocnice Košice-Šaca pre liečebno - preventívnu starostlivosť. Uplynulý rok a pol pôsobil na pozícii medicínskeho riaditeľa nemocnice. „Hlavnou prioritou je určite ponúknuť služby našej nemocnice, ktoré sú na špičkovej úrovni, bližšie obyvateľom Košíc a rozšíriť tak portfólio našej 120 tisícovej spádovej oblasti, o ktorú sa staráme. V krátkom čase otvoríme nové moderné Ambulancie AGEL Nemocnice Košice-Šaca v centre mesta, kde budeme poskytovať kvalitu a dostupné služby bez čakacích dôb našim pacientom,“ vysvetľuje riaditeľ MUDr. Ján Slávik, MBA.

Nemocnica Košice-Šaca sa umiestnila na 2. mieste v hodnotení Nemocnica roka 2015, ktoré po prvý krát realizoval nezávislý inštitút INEKO na základe vybraných kvalitatívnych ukazovateľov. „Z hodnotenia zároveň vyplynulo, že máme najspokojnejších pacientov na Slovensku spomedzi všetkých zdravotníckych zariadení a špičkové neurologické pracovisko. Nemocnica ako jediná na Slovensku získala aj prestížny certifikát FIFA Medical Excellence Center, ktorý udeľuje medzinárodná futbalová federácia FIFA len najlepším pracoviskám. Spokojnosť našich pacientov, profesionalita, odbornosť a skúsenosť našich lekárov a príjemný prístup zdravotných sestier a celého personálu, sú hodnoty, ktoré budeme rozvíjať aj naďalej,“ dodáva riaditeľ J. Slávik.

MUDr. Ján SLÁVIK, MBA je doktor medicíny so špecializáciou anesteziológia a resuscitácia. Za dosiahnuté významné výsledky a úspechy v medicínskej činnosti v roku 2013 bol ocenený bronzovou medailou Slovenskej lekárskej spoločnosti v odbore anesteziológia a intenzívna starostlivosť. Je spoluautorom vysokoškolských skrípt pre lekársku fakultu v odbore anesteziológia a intenzívna medicína, je školiteľom SARA (Slovenská akadémia regionálnej anestézie) a členom Európskej a Slovenskej spoločnosti anestézie a intenzívnej medicíny (ESA, SSAIM). V roku 2014 ukončil špecializačné štúdium špecializačnom odbore Zdravotnícky manažment a financovanie, absolvoval vzdelávací program EMBA.

Svoju odbornú prax po absolvovaní vysokoškolských štúdií začal MUDr. Slávik v roku 1987 v Univerzitnej nemocnici Luisa Pasteura v Košiciach ako ordinár na oddelení anestézie a intenzívnej medicíny. V roku 2006 sa stal primárom na oddelení anestézie a intenzívnej medicíny (OAIM) Nemocnice Košice-Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica. V rokoch 2008 - 2014 pôsobil zároveň aj vo funkcii námestníka a člen dozornej rady spoločnosti. Od roku 2015 bol medicínskym riaditeľom a členom predstavenstva spoločnosti. Od novembra 2015 je členom rady Asociácie nemocníc Slovenska. Riaditeľom Nemocnice Košice-Šaca, ktorú manažérsky riadi skupiny AGEL, sa stal 1. marca 2016.

Nemocnica Košice-Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica v súlade so svojím predmetom činnosti poskytuje zdravotnú starostlivosť pre spádovú oblasť cca 120 000 obyvateľov. Zároveň pre kraje Žilinský, Banskobystrický, Prešovský a Košický poskytuje v odbore popálenín a rekonštrukčnej chirurgie zdravotnú starostlivosť Klinika popálenín a rekonštrukčnej chirurgie a tkanivová banka. V rámci slobodnej voľby lekára je nemocnica otvorená aj pre pacientov z iných regiónov, ktorí vo veľkej miere vďaka dobrému menu nemocnice túto možnosť aj využívajú. Zamestnáva takmer 1000 zamestnancov, z toho je 210 lekárov a 470 sestier. Ročne je v nemocnici hospitalizovaných vyše 17 tisíc pacientov, realizuje sa viac ako 10 tisíc operačných výkonov a celkovo sa v Šaci lieči viac než 850 tisíc spokojných pacientov. 

Späť