Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Nemocnica Košice-Šaca bude so svojimi kvalitnými službami „Bližšie k Vám“

7.4.2016

Nemocnica Košice-Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica, ktorú manažérsky riadi skupina AGEL, sa kvalitou svojich služieb presúva Bližšie k Vám, svojim pacientom. Slávnostné otvorenie nových AGEL Ambulancií, AGEL Lekárne a AGEL Optiky Nemocnice Košice-Šaca sa uskutočnilo dnes, 7. apríla 2016, za účasti vedenia Nemocnice Košice-Šaca a vedenia spoločnosti AGEL. Nové AGEL Ambulancie otvorila nemocnica pre verejnosť v centre mesta Košice v priestoroch Cassovar Business Centra, Žriedlová č. 11, 1. poschodie. AGEL Lekáreň a AGEL Optika sa nachádzajú na prízemí centra. Celková investícia do nových ambulancií, optiky a lekárne stála nemocnicu necelých 500 tisíc eur.

V priestoroch moderných ambulancií v centre Košíc nájdu pacienti špecialistov odborov: všeobecný lekár, neurológ, diabetológ, chirurg, internista, gynekológ, urológ a stomatológ, vrátane dentálnej hygieny. „Otvorenie nových ambulancií a ďalších priestorov Bližšie k Vám rozšíri možnosti pre obyvateľov mesta Košice v poskytovaní vysoko kvalitných zdravotníckych služieb. Tie naša nemocnica ponúka svojim pacientom už takmer 60 rokov,“ vysvetľuje riaditeľ Nemocnice Košice-Šaca  MUDr. Ján Slávik, MBA s tým, že nové ambulancie budú pre pacientov dostupné od 18. apríla 2016.

Symbolicky otvára Šaca nové ambulancie v centre mesta  práve na Svetový deň zdravia, ktorý pripadá každoročne na 7. apríla. Ten tohtoročný je venovaný ochoreniu diabetes melitus. Kvalitní odborníci, profesionálny personál, špičkovo vybavené ambulancie, objednávací systém s recepciou pre pacientov - to sú priority, na ktorých nemocnica buduje nové moderné ambulantné zdravotníctvo na Slovensku. „Pohodlie pre pacientov, ekonomicky dostupné a zároveň maximálne kvalitné medicínske služby to je naša stratégia, ktorú využívajú najmä obyvatelia spádovej oblasti Košice-Šaca a okolie. Chceme túto kvalitu ponúknuť aj priamo Košičanom,“ dodáva riaditeľ MUDr. Slávik.

Nemocnica Košice-Šaca sa v roku 2015 umiestnila na 2. mieste v kategórii Všeobecné nemocnice v hodnotení, ktoré po prvý krát realizoval nezávislý inštitút INEKO na základe vybraných kvalitatívnych ukazovateľov. Z hodnotenia zároveň vyplynulo, že Šaca má najspokojnejších pacientov na Slovensku spomedzi všetkých zdravotníckych zariadení. Ako jediná na Slovensku získala v uplynulom roku aj prestížny certifikát FIFA Medical Excellence Center, ktorý udeľuje medzinárodná futbalová federácia FIFA len najlepším pracoviskám sveta. „Kvalitná primárna zdravotná starostlivosť, ktorú poskytujú lekári ambulancií či polikliník spoločnosti AGEL, je pre každého nášho pacienta mimoriadne dôležitá. Práve na primárnej úrovni môžeme predchádzať vážnym zdravotným problémom, prípadne ich pomôžeme pacientovi riešiť. Pre ľudí z Košíc, ktorí budú využívať tunajšiu ambulantnú starostlivosť,  je navyše nespornou výhodou možnosť využiť zdravotné zázemie jednej z najlepších nemocníc na Slovensku, pokiaľ to ich zdravotná situáciu bude vyžadovať,“ hovorí predseda predstavenstva spoločnosti AGEL MUDr. Ján Dudra, Ph.D., MPH, ktorý je zároveň členom Dozornej rady Nemocnice Košice-Šaca.

Nemocnica Košice-Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica poskytuje zdravotnú starostlivosť pre spádovú oblasť cca 120 000 obyvateľov. Zároveň pre kraje Žilinský, Banskobystrický, Prešovský a Košický poskytuje v odbore popálenín a rekonštrukčnej chirurgie zdravotnú starostlivosť Klinika popálenín a rekonštrukčnej chirurgie a tkanivová banka. V rámci slobodnej voľby lekára je nemocnica otvorená  pre pacientov z celého Slovenska. Nemocnica tiež ako jediné zdravotnícke zariadenie na Slovensku vlastní certifikát Slovak Gold Exclusive. Zamestnáva takmer 1000 zamestnancov, z toho je 210 lekárov a 470 sestier. Ročne je v nemocnici hospitalizovaných vyše 17 tisíc pacientov, realizuje sa viac ako 10 tisíc operačných výkonov a celkovo sa v Šaci lieči viac než 850 tisíc spokojných pacientov. „Veľmi ma teší, že medzi naše ďalšie akvizície na Slovensku patrí aj Nemocnica Košice-Šaca, ktorá pokračuje v rozvoji poskytovaných zdravotnických služieb pre obyvateľov celého regióna. Z môjho pohľadu sa jedná o zdravotnícke zariadenie, ktoré svojim pacientom zaisťuje kvalitnú medicínu  vysokého štandardu, je progresívne v oblasti zavádzania nových liečebných postupov a je i ekonomicky stabilnou spoločnosťou. Nielen v tejto nemocnici, ale v celom holdingu pôsobiacom na Slovensku, budeme i naďalej pokračovať v procese rastu kvality a efektivity poskytovanej zdravotnej starostlivosti tak, aby sa postupne zvyšoval komfort pre pacientov v oblastiach, kde prevádzkujeme naše zdravotnícke zariadenia,“ uzavrel predseda predstavenstva AGEL SK a podpredseda predstavenstva AGEL MUDr. Milan Leckéši.

Späť