Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Nemocnica Košice-Šaca participovala na podujatí SPORT&FAMILY DAY v košickom Kulturparku

9.5.2016

Nemocnica Košice-Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica, ktorú manažérsky riadi skupina AGEL, sa počas uplynulého víkendu zúčastnila na podujatí SPORT&FAMILY DAY v košickom KULTURPARKU v rámci projektu Košice Európske mesto športu. Nemocnica zabezpečila zdravotnícku pomoc počas bohatého programu určenému rodinám s deťmi, ktorého súčasťou bola v druhý májový víkend už tradične oslava Dňa matiek.

SPORT&FAMILY DAY je rodinne zameraný projekt s ambíciou stať sa vysnívaným miestom návštev detí, mládeže, ale aj celých rodín. Programom a dramaturgiou prispôsobenou jednotlivým skupinám zahŕňa všetky vekové kategórie. Podľa veku a typu zábavy bola výstava rozdelená na pocitovú (workshopy) a veľtržnú časť. Deti aj rodičia si určite prišli na svoje a všetko, čo hľadali v rámci detského sveta, spoločných rodinných športových, ale aj mimo športových aktivít našli práve tu. Súčasťou bohatého programu boli aj autogramiády známych športovcov, hercov a spevákov. Sprievodným programom boli hudobné vystúpenia. „Som veľmi rád, že som sa mohol zúčastniť a pomáhať na takejto skvelej, rodinnej akcii. Síce sme mali prípady, kedy sme museli poskytovať zdravotnú starostlivosť, ale našťastie nedošlo k príliš závažným problémom a deti spolu s rodičmi si mohli naplno vychutnávať skvelú atmosféru, ktorá tam po celý deň vládla,“ uviedol Viktor Marga, záchranár Centrálneho príjmu Nemocnice Košice-Šaca.

Mesto Košice ako druhé najväčšie mesto na Slovensku z hľadiska sídelnej štruktúry Slovenskej republiky je definované ako centrum nadregionálneho významu. „V roku 2013 mesto Košice získalo titul Európskeho hlavného mesta kultúry. Na tento projekt úspešne nadväzuje aj v roku 2016, kedy sa stáva Európskym  mestom športu. Aj na základe týchto skutočností sme sa rozhodli projekt  1. ročníka SPORT & FAMILY DAY zorganizovať práve v Košiciach. Našim prioritným cieľom pri navrhovaní takéhoto podujatia je, v čo najväčšej miere stotožniť sa s potrebami a záujmami detí a rodiny. Víziou projektu je vytvoriť novú celoslovenskú tradíciu v spojení športu a rodiny, každoročne sa opakujúceho podujatia s mediálnou podporou,“ uviedli organizátori.

Nemocnica Košice-Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica v súlade so svojím predmetom činnosti poskytuje zdravotnú starostlivosť pre spádovú oblasť cca 120 000 obyvateľov. Zamestnáva takmer 1000 zamestnancov, z toho je 210 lekárov a 470 sestier. Ročne je v nemocnici hospitalizovaných vyše 17 tisíc pacientov, realizuje sa viac ako 10 tisíc operačných výkonov a celkovo sa v Šaci lieči viac než 850 tisíc spokojných pacientov. „Naša nemocnica sa umiestnila na 2. mieste v hodnotení Nemocnica roka 2015, ktoré po prvý krát realizoval nezávislý inštitút INEKO na základe vybraných kvalitatívnych ukazovateľov. Z hodnotenia zároveň vyplynulo, že máme najspokojnejších pacientov na Slovensku spomedzi všetkých zdravotníckych zariadení a špičkové neurologické pracovisko. Nemocnica ako jediná na Slovensku získala aj prestížny certifikát FIFA Medical Excellence Center, ktorý udeľuje medzinárodná futbalová federácia FIFA len najlepším pracoviskám. Spokojnosť našich pacientov, profesionalita, odbornosť a skúsenosť našich lekárov a príjemný prístup zdravotných sestier a celého personálu, sú hodnoty, ktoré budeme rozvíjať aj naďalej,“ dodáva riaditeľ nemocnice MUDr. Ján Slávik, MBA.

Späť