Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Hutnícka kvapka krvi oslavuje 10. výročie

11.5.2016

Hematologicko-transfúzne oddelenie Nemocnice Košice-Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica, ktorú manažérsky riadi skupina AGEL, pozýva v piatok, 13. mája 2016, na Polikliniku vstupného areálu U. S. Steelu dobrovoľných darcov nielen z radov zamestnancov spoločnosti U. S. Steel, ale aj verejnosti. Akcia Hutnícka kvapka krvi, ktorá oslávi tento rok svoje okrúhle 10. výročie, už tradične otvorí Dni dobrovoľníkov, ktoré sa uskutočnia 13. - 14. mája 2016.

Do podujatia U. S. Steel pre Košice 2016 sa opätovne zapojí Nemocnica Košice-Šaca vďaka svojim zamestnancom z Hematologicko-transfúzneho oddelenia (HTO), ktoré sídli na Poliklinike vstupného areálu U. S. Steelu. Radi Vás privítame na našom pracovisku a veríme, že sa nájde mnoho ľudí ochotných pomôcť inému chorému človeku. Aj Vaše kvapky krvi zachránia život. Darovať krv môže prísť v piatok, 13. mája 2016, v čase od 6.00 ráno do 13.00 hodiny poobede aj verejnosť. Každý darca už tradične dostane tričko a občerstvenie,“ uviedla primárka HTO Nemocnice Košice-Šaca MUDr. Annamária Bratková.

10. ročník podujatia Dni dobrovoľníkov U. S. Steel Košice sa uskutoční 13. a 14. mája pod názvom U. S. Steel pre Košice 2016. Zamestnanci firmy a jej dcérskych spoločností sa budú môcť zapojiť do filantropických aktivít na podporu regiónu, pridať sa k verejnoprospešným prácam a pomôcť vlastným časom i prácou viacerým neziskovým organizáciám. Dni dobrovoľníkov sa podľa slov hovorcu spoločnosti U. S. Steel Košice Jána Baču zúčastní okolo 400 zamestnancov spoločnosti.

Darcom krvi sa môže stať každá zdravá osoba vo veku od 18 do 60 rokov vážiaca aspoň 50 kg, ktorá za posledný mesiac neužívala žiadne lieky (výnimkou hormonálnej antikoncepcie predpísanej lekárom), nemala teplotu nad 38°C, nebola očkovaná, nemala prisatého kliešťa a 72 hodín pred odberom nebola ošetrená zubným lekárom. Či je darca vhodný na odber krvi posúdi individuálne lekár priamo na oddelení hematológie a transfuziológie. Deň pred odberom by mal darca veľa piť, nejesť mastné jedlá, nepiť alkohol a ráno by si mal dať ľahké raňajky. 

Späť