Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Do Hutníckej kvapky krvi sa zapojilo 89 dobrovoľných darcov

13.5.2016

Zamestnanci Hematologicko-transfúzneho oddelenia Nemocnice Košice-Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica, ktorú manažérsky riadi skupina AGEL, privítali v piatok, 13. mája 2016, na Poliklinike vstupného areálu U.S.Steelu, 89 dobrovoľných darcov krvi. Dobrovoľníci boli z radov zamestnancov spoločnosti U.S.STEEL, ale aj verejnosti.

Od 6.00 ráno až do 13.00 hodiny poobede mohli dobrovoľníci darovať tú najvzácnejšiu tekutinu spomedzi všetkých. Urobilo tak 89 ľudí. „Celá akcia prebehla bez komplikácií, 1 z dobrovoľníkov bol vyradený zo zdravotných dôvodov, 2 vzorky neboli vhodné. Výsledok je teda 86 odobratých vzoriek,“ komentovala priebeh a výsledok odberu primárka Hematologicko-transfúziologického oddelenia Nemocnice Košice-Šaca a.s. 1. Súkromná nemocnica, MUDr. Annamária Bratková.

Každý z darcov už tradične po odbere dostal tričko, bagetu a minerálku. Medzi dobrovoľníkmi boli nielen zamestnanci spoločnosti U.S.STEEL Košice s.r.o., ale aj verejnosť. „Pošas celej akcie vládla na oddelení príjemná atmosféra a sme radi, že sa aj počas desiateho výročia Hutníckej kvapky krvi našlo veľa ochotných ľudí, ktorých krv zachráni život niekomu, kto bude v núdzi,“ dodala vrchná sestra Bc. Edita Petrášová.

10. ročník podujatia Dni dobrovoľníkov U. S. Steel Košice prebieha 13. a 14. mája pod názvom U. S. Steel pre Košice 2016. Zamestnanci firmy a jej dcérskych spoločností sa môžu zapojiť do filantropických aktivít na podporu regiónu, pridať sa k verejnoprospešným prácam a pomôcť vlastným časom i prácou viacerým neziskovým organizáciám. Dni dobrovoľníkov sa podľa slov hovorcu spoločnosti U.S.Steel Košice Jána Baču zúčastní okolo 400 zamestnancov spoločnosti. 

Späť