Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Nemocnica Košice-Šaca uviedla do prevádzky pracovisko magnetickej rezonancie s unikátnym otvoreným magnetom a novo vybudovanú Výdajňu zdravotníckych potrieb

23.5.2016

Nemocnica Košice-Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica, ktorú manažérsky riadi skupina AGEL, otvorila dnes, 23. mája 2016, pre pacientov nové pracovisko magnetickej rezonancie (MRI) s unikátnym otvoreným magnetom, jediným svojho druhu na Slovensku. Celková výška investície na projekt pod názvom "Kompletizácia ambulantných röntgenologických vyšetrení zriadením pracoviska MR" predstavuje sumu 1.983.422 Eur. V rámci operačného programu Zdravotníctvo, spolufinancovaného fondom ERDF (Európsky fond regionálneho rozvoja) nemocnica získala, z prostriedkov Európskej únie a štátneho rozpočtu, nenávratný finančný príspevok vo výške 1.422.834 Eur. V rámci otvorenia MR bola do prevádzky slávnostne uvedená aj nová Výdajňa zdravotníckych potrieb, ktorá sa nachádza v priestoroch nemocnice.

Dnešného slávnostného prestrihnutia pásky sa zúčastnilo vedenie spoločnosti AGEL, vedenie organizačnej zložky AGEL Trade, primátor mesta Košice a vedenie Nemocnice Košice-Šaca. Zdravotníkom popriali mnoho úspechov pri realizácii vyšetrovacích výkonov v novovybudovanom pracovisku magnetickej rezonancie. Všetci prítomní ocenili aj novootvorenú Výdajňu zdravotníckych potrieb, ktorá okrem odborného poradenstva a kvalifikovaného personálu prichádza i s úplne novou službou, a to možnosťou dodania tovaru až k pacientovi domov, celkom zdarma.

 „Na Klinike rádiológie sme otvorili nové pracovisko magnetickej rezonancie, ktoré vďaka otvorenému magnetu Hitachi Oasis 1,2 T ako jedinému svojho druhu na Slovensku, umožňuje vyšetrovať pacientov s klaustrofóbiou (strach z uzavretého priestoru). Jeho prednosťou je aj možnosť vyšetrovať pacientov s morbídnou obezitou. Vďaka otvorenému systému je personálu umožnený prístup k pacientovi z každej strany, čo je možné využiť aj na podporu rodičov pri ustráchaných deťoch (držanie za ruku počas vyšetrenia). Samozrejmosťou je aj využitie anestézy počas vyšetrenia.  Tieto uvedené výhody otvoreného systému zlepšujú komfort tohto časovo náročného vyšetrenia,“ objasňuje MUDr. Ján Slávik, riaditeľ nemocnice Košice-Šaca.

 Na pracovisku MR máme celý rad vyšetrovacích cievok pre jednotlivé oblasti ľudského tela. „Hlavné indikácie sú vyšetrenia mäkkých tkanív, brucha, panvy, mozgu, chrbticových platničiek (vertebrálnych diskov). Môžeme vyšetriť svaly, šľachy, kĺby ramena, kolena, zápästia, členka, ale aj iných kĺbov podľa potreby. MR vyšetrenie je ideálne aj na vyšetrenie žlčových ciest, pankresu, orgánov panvy, pretože poskytuje dostatočné množstvo informácií na stanovenie diagnózy,“ dodáva prednostka Kliniky radiologie MUDr. Tatiana Muchová, PhD.

Nová Výdajňa zdravotníckych potrieb pacientom ponúkne komplexnejšie služby z oblasti zdravotníckych potrieb ako sú ortopedické a rehabilitačné pomôcky, obväzový materiál, pomôcky pre inkontinenciu a mnoho ďalších. „Vďaka spolupráci s najvýznamnejšími výrobcami zdravotníckych potrieb môžeme zákazníkovi ponúknuť vysoko kvalitný sortiment za výhodné ceny,“ uviedol vedúci organizačnej zložky AGEL Trade Ing. Róbert Vecel.

Nemocnica Košice-Šaca sa v roku 2015 umiestnila na 2. mieste v kategórii Všeobecné nemocnice v hodnotení, ktoré po prvý krát realizoval nezávislý inštitút INEKO na základe vybraných kvalitatívnych ukazovateľov. Z hodnotenia zároveň vyplynulo, že Šaca má najspokojnejších pacientov na Slovensku spomedzi všetkých zdravotníckych zariadení. Ako jediná na Slovensku získala v uplynulom roku aj prestížny certifikát FIFA Medical Excellence Center, ktorý udeľuje medzinárodná futbalová federácia FIFA len najlepším pracoviskám  z celého sveta. Nemocnica tiež ako jediné zdravotnícke zariadenie na Slovensku vlastní certifikát Slovak Gold Exclusive. „Som rád, že nemocnica opäť rozširuje svoje služby dostupné nielen pre obyvateľov Košíc, ale tiež pre pacientov celého regiónu východného Slovenska. Jedná sa o ďalší krok v naplňovaní našeho cieľa, ktorým je poskytovanie vysoko odbornej a kvalitnej zdravotnej starostlivosti,dodal predseda predstavenstva AGEL SK a podpredseda predstavenstva AGEL MUDr. Milan Leckéši.

Nemocnica Košice-Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica poskytuje zdravotnú starostlivosť pre spádovú oblasť cca 120 000 obyvateľov. Zároveň pre kraje Žilinský, Banskobystrický, Prešovský a Košický poskytuje v odbore popálenín a rekonštrukčnej chirurgie zdravotnú starostlivosť Klinika popálenín a rekonštrukčnej chirurgie a tkanivová banka. V rámci slobodnej voľby lekára je nemocnica otvorená  pre pacientov z celého Slovenska. Zamestnáva takmer 1000 zamestnancov, z toho je 210 lekárov a 470 sestier. Ročne je v nemocnici hospitalizovaných vyše 17 tisíc pacientov, realizuje sa viac ako 10 tisíc operačných výkonov a celkovo sa v Šaci lieči viac než 850 tisíc spokojných pacientov.

Späť