Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Ocenenie BIELE SRDCE získali v Nemocnici Košice-Šaca až štyri sestry

23.5.2016

Regionálna komora sestier a pôrodných asistentiek Košice III si aj tento rok uctila neľahkú prácu sestier Nemocnice Košice-Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica, ktorú manažérsky riadi skupina AGEL, ocenením BIELE SRDCE, ktoré vyjadruje charakter starostlivosti, vedomosti a humanitu, ktorá napĺňa prácu a ducha ošetrovateľstva. Na regionálnej úrovni boli v piatok, 20.5.2016, za rozvoj na úseku ošetrovateľstva ocenené Mgr. Monika Sitárová, Timea Danielová, Anna Výrostková a Emília Homoľová.

Sestry prebrali ocenenie z rúk námestníčky pre ošetrovateľstvo dipl. sestry Márie Vinterovej pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier, ktoré si každoročne pripomíname 12. mája, presne v deň narodenia priekopníčky moderného ošetrovateľstva Florence Nightingalovej. „Je to sviatok všetkých sestier a vďaka patrí každej jednej z Vás. Bez Vás by nebolo poskytovanie zdravotnej starostlivosti kompletné,“ ocenil prácu sestier v príhovore riaditeľ nemocnice MUDr. Ján Slávik, MBA.

Námestníčka pre ošetrovateľstvo Mária Vinterová vyzdvihla obetavosť všetkých ocenených sestier slovami „Každá z Vás je veľkým prínosom pre našu nemocnicu. Vaši kolegovia si na Vás cenia Vašu obetavosť, pohotovosť, pedantnosť, no najmä Váš každodenný úsmev, s ktorým nastupujete do rannej služby a práve ten je tým najväčším povzbudením a darom pre našich pacientov“.

Mgr. Monika Sitárová pracuje v nemocnici od roku 2004, po ukončení vysokoškolského štúdia v odbore ošetrovateľstvo pracuje od roku 2009 ako sestra manžérka dennej smeny. Timea Danielová je matkou dvoch detí, ktorá od začiatku svojho pôsobenia v nemocnici pracuje na chirurgii. Je to citlivá, pohotová osôbka s mentorkými schopnosťami. Anna Výrostková je od svojich počiatkov veľkým prínosom pre nemocnicu. Okrem toho, že sa doma stará o svoje štyri deti, stará sa denno-denne v nemocnici Košice-Šaca o svojich pacientov s úsmevom na tvári. Emília Homoľová, ktorá je v nemocnici známa ako sestra vykonávajúca svoje povolanie srdcom odkazuje mladej nastupujúcej generácii zdravotných sestier: „Buďte láskavé, ochotné pomáhať a stále sa usmievajte!“ Ona sama svoje úsmevy rozdávala v nemocnici každý deň počas celého svojho profesionálneho života začínajúc ako sanitárka, neskôr zdravotná sestra na zubnej a internej ambulancii. Zanedlho si jej úsmev naplno užijú jej najbližší a najmä jej vnúčatá, pretože im sa plánuje venovať po odchode do zaslúženého dôchodku.

Biele srdce je prestížnym čestným ocenením, ktorým Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek vyjadruje zdravotným sestrám svoje uznanie. Tvar srdca je prejavom humánnej komunikácie a súčasne miestom, odkiaľ pramení kvalita ošetrovateľskej starostlivosti sestier. Biela farba srdca zas symbolizuje jeho nositeľom prelínanie sa všetkých farieb, ktoré svet pozná, tak ako sestra prijíma všetkých ľudí sveta. Symbol bieleho srdca teda vo svojej podstate charakterizuje starostlivosť, poznanie a ľudskosť, ktoré sú najobsiahlejšou časťou duše a práce sestry.

Nemocnica Košice-Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica v súlade so svojím predmetom činnosti poskytuje zdravotnú starostlivosť pre spádovú oblasť cca 120 000 obyvateľov. Zamestnáva takmer 1000 zamestnancov, z toho je 210 lekárov a 470 sestier. Ročne je v nemocnici hospitalizovaných vyše 17 tisíc pacientov, realizuje sa viac ako 10 tisíc operačných výkonov a celkovo sa v Šaci lieči viac než 850 tisíc spokojných pacientov. „Naša nemocnica sa umiestnila na 2. mieste v hodnotení Nemocnica roka 2015, ktoré po prvý krát realizoval nezávislý inštitút INEKO na základe vybraných kvalitatívnych ukazovateľov. Z hodnotenia zároveň vyplynulo, že máme najspokojnejších pacientov na Slovensku spomedzi všetkých zdravotníckych zariadení a špičkové neurologické pracovisko. Nemocnica ako jediná na Slovensku získala aj prestížny certifikát FIFA Medical Excellence Center, ktorý udeľuje medzinárodná futbalová federácia FIFA len najlepším pracoviskám. Spokojnosť našich pacientov, profesionalita, odbornosť a skúsenosť našich lekárov a príjemný prístup zdravotných sestier a celého personálu, sú hodnoty, ktoré budeme rozvíjať aj naďalej,“ dodáva riaditeľ nemocnice MUDr. Ján Slávik, MBA.

Späť