Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

V Nemocnici Košice- Šaca liečia bolesti chrbta a pohybového aparátu unikátnou terapiou

31.5.2016

Klinika liečebnej rehabilitácie Nemocnice Košice-Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica, ktorú manažérsky riadi skupina AGEL, ako jediné pracovisko na východnom Slovensku, ponúka pacientom unikátnu nukleárnu magnetickú rezonančnú terapiu (NMR-T) prístrojom MBST®KernSpin OPENSYSTEM, zameranú na liečenie degeneratívnych ochorení chrbtice a pohybového aparátu.

,, Prístroj pracuje podobne ako metóda na zobrazovanie orgánov ľudského tela, známa ako magnetická rezonancia (NMR alebo MRI či  tomograf). Líši sa len využitím ,,slabších“ magnetov, ktorých opakované impulzy vyvolávajú v tkanivách tela odozvu – rezonanciu a ,,naštartovanie“ regeneračných procesov poškodených buniek kostí a spojivového tkaniva,“ vysvetľuje prednosta Kliniky liečebnej rehabilitácie MUDr. Ľudovít Želinský, PhD.

Magnetická rezonancia vyvoláva v tkanive zlepšovanie látkovej výmeny a tým i vlastných funkcií buniek, ich regeneráciu a delenie. Urýchľuje sa hojenie kostí a väzov po úraze, operáciách, postupne sa obnovujú straty vápnika v kostiach pri osteoporóze. To sa prejaví u pacienta zlepšovaním funkcie kĺbov a chrbtice, znižovaním bolesti, čo v konečnom dôsledku vedie aj k zlepšovaniu denných pohybových, ale i športových aktivít. „Klinické využitie tejto metódy je vo svete známe už niekoľko rokov. Jej pozitívne výsledky sú overené a publikované renomovanými svetovými ortopedickými a reumatologickými pracoviskami. O túto formu neinvazívnej liečby neustále stúpa záujem, preto je rozširovaná a v súčasnosti je Klinka liečebnej rehabilitácie v Košiciach-Šaci jednou z dvoch  pracovísk na Slovensku, kde je možné túto terapiu absolvovať,“ dodáva riaditeľ nemocnice MUDr. Ján Slávik, MBA.

Klinika liečebnej rehabilitácie Nemocnice Košice – Šaca, mimo uvedeného prístroja, ponúka súčasne aj možnosť komplexnej rehabilitácie ochorení pohybového systému, chorôb nervovej a obehovej sústavy po úrazoch a operáciách pohybového aparátu, predovšetkým po artroskopiách a kĺbových náhradách.

Klinika sa špecializuje aj na ochorenia chrbtice, ponúka ich rýchlu a komplexnú diagnostiku, vrátane zobrazovacích metód a konziliárnych služieb pre pacientov s dlhodobými ťažkosťami, pacientom po neúspešnej ambulantnej rehabilitácii, pacientom s rizikom operácie alebo po operácii medzistavcových platničiek. Mimoriadnou ponukou kliniky je vysoko efektívna nemedikamentózna protibolestivá liečba ochorení pohybového aparátu. Ako jediné pracovisko na Slovensku disponuje kombináciou najmodernejších prístrojov pre efektívnu vysokovýkonnú magnetoterapiu, laseroterapiu, vakuovú a kompresnú liečbu, ďalej nárazové vlny, lymfodrenáž,  kryoterapiu ako aj ďalšie prístroje špičkových parametrov. 

Ďalšie informácie na stránke Kliniky liečebnej rehabilitácie

 

Späť