Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

V pôrodnici Nemocnice Košice-Šaca sa rodí čoraz viac detí

14.7.2016

V pôrodnici Nemocnice Košice-Šaca a.s. 1. súkromnej nemocnici, ktorú manažérsky riadi skupina AGEL, sa rodí čoraz viac detičiek. Presne 944 novorodencom, medzi ktorými bolo celkom 469 chlapčekov a 475 dievčatiek pomohli na svet zdravotníci v Šaci od začiatku roka 2016. Podľa tohtoročnej štatistiky sa tu narodilo už o 40 bábätiek viac ako v minulom roku za rovnaké obdobie. Najplodnejším mesiacom bol február, kedy na svet priviedlo svojho potomka až 172 mamičiek, čo je v porovnaní s minulým rokom o 30 detí viac.

V minulom roku priviedli na svet zdravotníci Nemocnice Košice-Šaca celkom 1866 detí, z toho 874 dievčatiek a 992 chlapčekov, čím počet pôrodov oproti roku 2014 vzrástol až o 79 bábätiek. Podľa riaditeľa nemocnice MUDr. Jána Slávika, MBA je väčší počet pôrodov na oddelení výsledkom spokojnosti rodičiek. „Najčastejšími menom, ktorým pomenúvali mamičky a oteckovia svoje ratolesti v  1. polroku 2016 bola Emma, pre dievčatká a z chlapčenského mena prevládalo meno Michal,“ uviedol primár Gynekologicko-pôrodníckej kliniky MUDr. Erik Dosedla.

Gynekologicko-pôrodnícka klinika sa v priebehu posledných rokov stala významným poskytovateľom zdravotníckej starostlivosti nielen v príslušnej spádovej oblasti, ale aj v širokom regióne. Poskytuje komplexnú starostlivosť v tehotnosti, počas pôrodu a v šestonedelí, ako aj liečebno - preventívnu špecializovanú starostlivosť ženám s gynekologickými ochoreniami. „Ročne hospitalizujeme 3300 pacientok, vykonáme 1800 pôrodov, 1100 operačných výkonov v JZS a 2200 operačných výkonov,“ uzavrel primár kliniky.

Nemocnica Košice-Šaca sa umiestnila na 2. mieste v hodnotení Nemocnica roka 2015, ktoré po prvý krát realizoval nezávislý inštitút INEKO na základe vybraných kvalitatívnych ukazovateľov. Z hodnotenia zároveň vyplynulo, že máme najspokojnejších pacientov na Slovensku spomedzi všetkých zdravotníckych zariadení a špičkové neurologické pracovisko. Nemocnica ako jediná na Slovensku získala aj prestížny certifikát FIFA Medical Excellence Center, ktorý udeľuje medzinárodná futbalová federácia FIFA len najlepším pracoviskám. „Spokojnosť našich pacientov, profesionalita, odbornosť a skúsenosť našich lekárov a príjemný prístup zdravotných sestier a celého personálu, sú hodnoty, ktoré budeme rozvíjať aj naďalej,“ uzavrel MUDr. Ján Slávik, MBA.

Späť