Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Zdravotníci z Nemocnice Košice–Šaca pomáhajú, aj športujú

14.9.2016

Lekári aj sestričky z Nemocnice Košice-Šaca 1. súkromnej nemocnice, ktorá je členom skupiny AGEL, počas trvania Európskeho týždňa športu pomáhajú športovcom na rôznych podujatiach ako zdravotnícky dozor. Starajú sa o bezpečnosť aj prípadné úrazy, ošetrujú rozbité kolená či tržné rany. Do športových podujatí sa zapájajú aj ako rekreační športovci.

Minulý víkend odštartoval v centre Košíc Európsky týždeň športu a zamestnanci nemocnice nechýbali na celodennom podujatí Airbag Hero II., ktoré prinieslo do samého centra Hlavnej ulice nádych zimných športov. Odvážlivci skákali do veľkého vzduchového vankúša na lyžiach, snowboardoch, ale aj bicykloch. O ich zranené kolená a rozbité nosy sa starala MUDr. Kristína Fecková spolu s záchranárom Viktorom Margom. Napriek tomu, že doskoky odvážnych skokanov vyzerali často hrozivo, zdravotnícky tím ošetril iba niekoľko úrazov a žiadny z nich si nevyžiadal prevoz do nemocnice. „Počas celého dňa si mohli diváci, účastníci súťaže, ale aj náhodní okoloidúci nechať zmerať tlak v našom infostánku priamo pri Urbanovej veži. Túto príležitosť využili desiatky ľudí a takúto službu počas víkendu v centre mesta ocenili aj niekoľkí zahraniční turisti,“ uviedol riaditeľ nemocnice MUDr. Ján Slávik, MBA s tým, že je dôležité žiť zdravo, športovať, ale myslieť aj na prevenciu.

Účasť Nemocnice Košice-Šaca na podujatiach Európskeho týždňa športu pokračovala aj v nedeľu, kedy zdravotníci dozerali na účastníkov Crazy colors behu opäť v centre mesta. Tejto akcie sa aktívne zúčastnili aj niekoľkí rekreační športovci z radov zamestnancov. „Vo štvrtok 15.9.2016 sa zapojíme do pripravovaného športového podujatia na Základnej škole Mateja Lechkého, kde si v doobedňajších hodinách zmerajú sily malí aj veľkí cyklisti v rámci Národnej cyklistickej súťaže. Štartovať môžu už štvorročné deti na odrážadlách. V našom infostánku nájdete tri usmiate sestričky s figurínou, na ktorej si, za ich asistencie a pomoci, budete môcť vyskúšať poskytnutie prvej pomoci. Neváhajte nás vyhľadať, veď nikdy neviete, kedy bude niekto potrebovať Vaše zručnosti pri zachraňovaní zraneného v núdzi,“ povedala funkcia MUDr. Kristína Fecková.

Zdravotníci nemocnice sa poobede presunú do centra mesta, na Hlavnú ulicu, kde bude prebiehať Košice JBL Jump Fest 2016. Záujemcovia sa môžu tešiť na skvelé atletické predstavenie, na ktorom prisľúbili účasť aj hviezdy letných olympijských hier z Ria. „Na svoje si prídu malí aj veľkí. Naši lekári z ortopedického oddelenia budú „po ruke“ v prípade úrazov, sestričky budú zase v stánku merať všetko, čo sa v centre mesta merať dá – krvný tlak, množstvo tuku v tele či množstvo CO v dychu fajčiarov. Ak by mali rodičia mladých atlétov nejaké otázky ohľadom detských úrazov, zranení či preventívnych prehliadok, k dispozícii bude skúsený lekár, ktorý rád odpovie na všetky otázky,“ dodal riaditeľ nemocnice.

Nepochybne zaujímavým podujatím bude akcia v Kunsthale pod názvom Objav svoj šport. Ide o nábor mladých talentov, kde sa počas blížiaceho piatku a soboty predstavia mnohé kluby pre individuálne aj kolektívne športy. V rámci tohto podujatia predstavia lekári z Nemocnice Košice-Šaca preventívny program pre mládež FIFA 11 for Health. „Ortopédi a internisti z FIFA Medical Centre of Excellence, špičkového medicínskeho centra z Nemocnice Košice-Šaca, ktorí vykonávajú preventívne prehliadky talentovanej mládeže i dospelých rekreačných i vrcholových športovcov si pripravili prednášky na témy: Úrazy detí pri športe, Význam preventívnych prehliadok v športovej medicíne, Mýty a pravdy o výžive športovcov či Doping v športe. Tešiť sa môžete aj na besedu či pútavé nahliadnutie priamo do dejiska operácií v operačnej sále,“ uzavrel MUDr. Ján Slávik, MBA s tým, že sa všetci zdravotníci nemocnice tešia na každého fanúšika športu.

Späť