Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Zubná ambulancie otvorila svoje dvere všetkým, ktorí chcú rozdávať zdravý úsmev

7.10.2016

Zubná ambulancia MUDr. Barbary Petríkovej v Nemocnici Košice-Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica, ktorá je členom skupiny AGEL, otvorila dnes svoje dvere všetkým, ktorí túžia po krásnom, ale hlavne zdravom úsmeve. Urobili tak na oslavu Svetového dňa úsmevu, ktorý sa každoročne oslavuje v prvý októbrový piatok.

Mať krásne biele zuby a môcť tak ukazovať pekný úsmev je snom azda každého človeka. Udržať ale chrup v bezchybnom stave už nie je také jednoduché. Zubná lekárka Barbara Petríková zo IV. zubnej ambulancie v Nemocnici Košice-Šaca sa preto rozhodla v tento výnimočný deň, kedy si úsmev ako nástroj rozdávania radosti pripomíname na celom svete, otvoriť dvere svojej ambulancie všetkým, ktorí sa chcú poradiť ako sa o svoj chrup starať tak, aby zuby boli čo najzdravšie. „Medzi základné pravidlá udržiavania  nášho chrup v zdravom stave radím pravidelne si zuby čistiť minimálne dvakrát denne a ak sa dá, najideálnejšie po každom jedle. A to správnou technikou, ktorú sme našim hosťom vysvetlili, aj názorne ukázali,“ vysvetľuje MDDr. Barbara Petríková s tým, že je veľmi dôležité si uvedomiť, že ak má človek akýkoľvek problém so zubom, návštevu zubnej ambulancie netreba odkladať.

Opomenúť však netreba pravidelné preventívne prehliadky, na ktoré má nárok každý dospelý človek jedenkrát a každé dieťa až dvakrát ročne. V prípade, že pacient si túto povinnosť nesplní, v ďalšom kalendárnom roku si musí nemalé čiastky za ošetrenie platiť v zubnej ambulancii sám.Zubné pomôcky ako zubná pasta, medzizubná kefka, dentálna niť či škrabka na jazyk už nie sú ničím novým. Všetci zubní lekári sa ale zhodujú v tom, že pacienti ich nie vždy vedia správne používať. „Jedným z bodov starostlivosti o zdravý chrup je aj profesionálna dentálna hygiena, ktorú v našej nemocnici poskytujeme pacientom na poliklinike Vstupného areálu v U.S. STEEL Košice,“ dodáva dipl. dentálna hygienička Alžbeta Medzihradská, ktorá vysvetľovala záujemcom ako dentálna hygiena prebieha.

Dvere zubnej ambulancie boli otvorené tak pre širokú verejnosť, ako aj pre samotných zamestnancov nemocnice. „Mysleli sme aj na najmenších, ktorí ešte zubného lekára nenavštívili. Tí mohli bezplatne a bez stresu vyskúšať kreslo, v ktorom ich pani doktorka povozila a poukazovala im celé svoje „kráľovstvo“,“ uviedol riaditel nemocnice MUDr. Ján Slávik, MBA.

Svetový deň úsmevu (World Smile Day) sa oslavuje od roku 1999 vždy v prvý októbrový piatok. Má sa stať zdrojom dobrej nálady a súčasne aj podnetom na odovzdanie dobrej dávky z nej ďalej, teda inému človeku, a to formou úsmevu. Aj preto heslo tohto dňa znie: "Vykonaj milý skutok. Pomôž jednému človeku k úsmevu. "(Do an act of kindness. Help one person smile.) Iniciátorom tohto sviatku je umelec Harvey Ball, ktorý nakreslil symbol smajlíka a ten sa nečakane začal šíriť po svete ako symbol dobrej nálady.

IV. zubná ambulancia MDDr. Barbary Petríkovej ordinuje každý deň od pondelka do piatku na prízemí Diagnostického centra v Nemocnici Košice-Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica, v čase od 7.00 do 14.00 hod.

Späť