Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Nemocnica Košice-Šaca rozdala seniorom 100 balíčkov pomôcok a množstvo cenných rád

18.10.2016

Nemocnica Košice-Šaca 1. súkromná nemocnica, člen skupiny AGEL, oslávila mesiac úcty k starším, ktorým je už tradične október. Lekári a sestry z oddelenia dlhodobo chorých, ktorí so starobou, jej krásou i trápeniami prichádzajú do úzkeho kontaktu denne v práci dnes, 18. októbra 2016, zorganizovali v spolupráci s firmou Hartmann doobedie venované poradenstvu seniorom. Ústrednou myšlienkou zdravotníckych pracovníkov bola „Staroba sa nás týka, my ju chceme vidieť, počuť, objať a pomôcť niesť“. Na akcii sa zastavila celá stovka pacientov, ktorí si odniesli balíček s kozmetikou, pomôckami pre inkontinenciu, prospekty týkajúce sa rôznych typov diét podľa konkrétneho ochorenia i cenných rád ohľadom starostlivosti o seniorov.

Táto téma sa týka nás všetkých a omnoho intenzívnejšie ľudí, ktorí so seniormi pracujú deň čo deň. „Na našom oddelení dlhodobo chorých ležia pacienti, ktorí sú často odkázaní na pomoc pri tých najzákladnejších úkonoch. Nevyhneme sa tomu v budúcnosti možno ani my sami, preto sa náš personál stará o týchto klientov tak, ako by si priali, aby sa raz niekto postaral o nich samých,“ povedala o odbornosti a ľudskosti svojho tímu primárka oddelenia dlhodobo chorých v Nemocnici Košice-Šaca Margita Reváková s tým, že aby sme aj s príchodom seniorského veku boli v čo najlepšej fyzickej forme, nezabúdajme na pravidelný pohyb, takú formu stravovania, ktorá je vhodná pre organizmus staršieho človeka, aj keď možno menej chutná a na udržiavanie kontaktov s rodinou, priateľmi, pretože sociálne vzťahy môžu byť obrovskou podporou pre ľudí v staršom veku.

Oddelenie dlhodobo chorých úzko spolupracuje aj s odborníkmi na stravovanie, ktorí vypracovali prospekty k jednotlivým typom diét. Tie poslúžia nielen seniorom, ale všetkým, ktorí prechádzajú zdravotnými problémami a musia si strážiť svoj jedálniček. Zdravotné sestry boli pripravené v prípade záujmu klientov ukázať aj priestory samotného oddelenia dlhodobo chorých. „Mnohí pacienti považujú naše oddelenie za to posledné, na ktoré sa v živote dostanú. Radi by sme im túto predstavu napravili napríklad aj návštevou nášho oddelenia, aby zistili, že sa nemajú čoho báť, lebo našim základným cieľom je dostať ich do takej kondície, aby boli čo najviac samostatní a túto sebestačnosť si aj doma čo najdlhšie udržali,“ dodala hlavná sestra oddelenia Galina Ačaiová.

Späť