Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Nemocnica v Košiciach-Šaci rozšírila parkovacie kapacity pre pacientov

20.10.2016

Nemocnica Košice-Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica, ktorá je členom skupiny AGEL, rozšírila parkovacie kapacity pre pacientov a od 1. novembra 2016 zníži poplatky za parkovanie na vonkajšom parkovisku pred nemocnicou i za parkovanie v areáli nemocnice. Vedenie nemocnice sa rozhodlo riešiť nedostatok parkovacích miest pre pacientov a návštevníkov tak, že doteraz vyhradené parkovacie miesta pre zamestnancov sprístupnilo širokej verejnosti. Počet parkovacích miest pre pacientov sa tak zvýšil o viac ako 70. Investícia do modernizácie nového parkovacieho systému stála nemocnicu takmer 15 000 Eur.

Parkovanie pred areálom  nemocnice má zvýhodnené parkovné v porovnaní s výškou poplatku priamo v areáli. Za každú začatú pol hodinu si pacient od 1. novembra 2016 zaplatí 0,30 eur, najviac však 4 eurá pri celodennom parkovaní. Voľné parkovacie miesto signalizuje svetelný systém. „Pacienti, ktorí sú držiteľmi preukazu ZŤP majú k dispozícii vyznačené parkovacie miesta v areáli nemocnice a poskytujeme im 50% zľavu z poplatku,“ uviedla technicko-prevádzková námestníčka Ing. Mária Mihoková, MBA. 

Pacienti a široká verejnosť okrem vnútorného parkoviska v areáli nemocnice môžu už parkovať aj na vonkajšom parkovisku pred nemocnicou. „Našou snahou je poskytnúť pacientom čo najväčší možný komfort, rozhodli sme sa preto sprístupniť parkovisko, ktoré bolo doteraz vyhradené pre zamestnancov nemocnice širokej verejnosti. Veríme, že viac ako 70 parkovacích miest prispeje k pohodlnejšiemu príchodu našich pacientov za ich špecialistami,“ povedal riaditeľ nemocnice MUDr. Ján Slávik, MBA.

Nemocnica Košice-Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica poskytuje zdravotnú starostlivosť pre spádovú oblasť cca 120 000 obyvateľov. Zároveň pre kraje Žilinský, Banskobystrický, Prešovský a Košický poskytuje v odbore popálenín a rekonštrukčnej chirurgie zdravotnú starostlivosť Klinika popálenín a rekonštrukčnej chirurgie a tkanivová banka. V rámci slobodnej voľby lekára je nemocnica otvorená  pre pacientov z celého Slovenska. Ročne je v nemocnici hospitalizovaných vyše 17 tisíc pacientov, realizuje sa viac ako 10 tisíc operačných výkonov a celkovo sa v Šaci lieči viac než 850 tisíc spokojných pacientov.

Späť