Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Minister zdravotníctva SR navštívil Nemocnicu Košice-Šaca

2.12.2016

Minister zdravotníctva Slovenskej republiky JUDr., Ing. Tomáš Drucker navštívil dnes, 2. decembra 2016, Nemocnicu Košice-Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica, ktorá je členom skupiny AGEL. Prijal ho predseda predstavenstva AGEL SK Ing. Michal Pišoja, podpredseda predstavenstva AGEL SK a riaditeľ nemocnice MUDr. Ján Slávik, MBA a predseda predstavenstva nemocnice RNDr. Tomislav Jurik, CSc. Spoločne absolvovali prehliadku nového operačného centra a unikátnej magnetickej rezonancie.

Nemocnica Košice-Šaca otvorila nové operačné centrum na špičkovej úrovni ešte na jeseň minulého roka. Priestormi sprevádzal pána ministra aj primár centrálnych operačných sál MUDr. Pavol Rusnák. Minister zdravotníctva SR JUDr., Ing. Drucker prejavil záujem najmä o tzv. anesteziologický stroj, ktorý automaticky mieša anestetiká, čím odbúrava možnosť zlyhania ľudského faktora. Má v sebe aj monitoring základných životných funkcií a zabezpečuje odsávanie inhalačných anestetík, čiže ich počas uspávania pacienta nechtiac neinhaluje aj zdravotnícky personál.

Pán minister sa stretol aj s prednostkou Kliniky rádiológie MUDr. Tatianou Muchovou, PhD., spoločne s ktorou si pozrel unikátnu magnetickú rezonanciu. Nemocnica ju uviedla do prevádzky len v polovici tohto roka a stala sa tak jedinou nemocnicou na Slovensku, ktorá má vďaka otvorenému magnetu Hitachi Oasis možnosť vyšetrovať pacientov s klaustrofóbiou (strach z uzavretého priestoru) a pacientov s morbídnou obezitou, ako aj malé deti, ktoré, vďaka otvorenému magnetu, počas vyšetrenia môže držať za ruku rodič. Samozrejmosťou je aj využitie anestézy počas vyšetrenia. 

Späť