Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Zdravotníci z AGEL ambulantného centra vyšetrovali oči a znamienka deťom aj dospelým

12.12.2016

Zdravotníci z AGEL ambulantného centra v Cassovare, ktoré je členom skupiny AGEL, v sobotu, 10. decembra 2016, vyšli do terénu a vyšetrovali zrak a znamienka dospelým i deťom. Spolu s nimi sa mikulášskej akcie v Cassovar Business Centre zúčastnil aj 1. Lions Club Košice a Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska, ktorí zdravotníkom poskytli prístroj na meranie detského zraku. Spoločnými silami sme tak mohli vyšetriť viac ako 130 detí, z ktorých 17 dostalo odporúčanie navštíviť oftalmológa.

Zdravotníci Nemocnice Košice-Šaca a.s. 1. súkromnej nemocnice sa pravidelne zúčastňujú rôznych akcií, na ktorých bezplatne merajú širokej verejnosti krvný tlak, množstvo tuku v tele, či fajčiarom množstvo CO v dychu. Výsledky je možné ihneď na mieste konzultovať s lekárom, ktorý môže odporučiť ďalšie vyšetrenia v špecializovanej ambulancii. Na tejto „Mikulášskej“ akcii zdravotníci rozšírili služby pre celé rodiny o vyšetrenie zraku dospelým aj deťom a kožné lekárky sa svojim odborným okom pozreli na znamienka, ktoré si zaslúžia našu pozornosť. Partnerom im bol 1. Lions Club Košice a Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska, ktorí špeciálnym prístrojom Plusoptix merali zrak detičkám.

Prístroj Plusoptix je celosvetovo uznávaným prístrojom na vyšetrenie zraku u detí do 15 roku. Dokáže s vysokou mierou spoľahlivosti odhaliť existujúce alebo začínajúce vývinové poruchy zraku, ako napríklad astigmatizmus, tupozrakosť či škuľavosť. Ide o poruchy, u ktorých iba včasné odhalenie umožní efektívnu liečbu a elimináciu. Čím neskôr sú vývinové poruchy zraku odhalené, tým sa znižuje šanca na ich úplné odstránenie a ich následky môžu pretrvávať následne počas celého života človeka,“ vysvetľuje vedúca krajského strediska Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska v Košiach PhDr. Zuzana Mihályová a dodáva, že „vyšetrenie, ktoré ponúkame deťom dokáže s vysokou mierou presnosti určiť práve takéto existujúce alebo vyvíjajúce sa poruchy zraku.

Okrem detičiek bol vyšetrovaný zrak aj dospelým, ktorí mali možnosť konzultovať výsledok merania s očnou lekárkou. Tá mohla odporučiť následnú návštevu oftalmológa. Záujem o meranie krvného tlaku či množstva tuku v tele bol už štandardne veľmi vysoký. Novinkou bola ponuka konzultácie znamienok s kožnou lekárkou. „V našom stánku sa zastavilo množstvo dospelých i detí a kožná lekárka v mnohých prípadoch odporučila návštevu kožnej ambulancie. Keďže akciu v Cassovare navštívil aj Mikuláš, nelenili sme ani my a deti sme obdarúvali maličkosťami, ktoré potešia detskú dušičku. Sme radi, že tento raz naši lekári a sestričky vyčarili úsmev na tvárach aj tých najmenších, ktorí sa obvykle v ambulanciách neusmievajú, ale ronia slzičky,“ uzavrela Lucia Kočková, PR a marketingová manažérka Nemocnice Košice-Šaca.

Očnná ambulancia sa nachádza na prízemí Cassovar Business Centra, hneď vedľa AGEL optiky a pre pacientov je otvorená denne od 7.30 do 11.30 a je súčasťou AGEL ambulantného centra v Cassovare, kde okrem oftalmológa ordinujú špecialisti ako internista, chirurg, stomatológ, diabetológ, gynekológ, urológ, či všeobecný lekár.

Späť