Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Zelený zákal vyšetrili za 3 hodiny 165 ľuďom

17.3.2017

V rámci svetového týždňa glaukómu (zeleného zákalu) usporiadali zdravotníci Nemocnice Košice-Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica, člen skupiny AGEL, bezplatné meranie vnútroočného tlaku. V priebehu 3 hodín vyšetrili 165 záujemcov v nemocnici v Šaci, v očnej ambulancii na poliklinike, Vstupný areál U.S. Steelu a v AGEL ambulantnom centre v Košiciach. Až 28 pacientov dostalo na základe výsledku meraní odporučenie navštíviť odborníka a podstúpiť ďalšie vyšetrenie.

Zelený zákal je ochorenie očí, ktoré aj napriek modernej diagnostike môže ešte aj v dnešnej dobe viesť k slepote. A to hlavne vtedy, keď je neskoro diagnostikovaný. Nebolí a preto v počiatočnom štádiu nerobí žiadne ťažkosti a ani zmeny vo videní. „Zelený zákal je často diagnostikovaný až pri odbornom očnom vyšetrení, kedy pacient príde k očnému lekárovi s iným problémom - či už je to predpis okuliarov, slzenie, bolesti očí či rôzne zápaly oka a pod. A stačí tak málo. Prvým krokom je zmeranie hodnoty vnútroočného tlaku. Pri vyšších hodnotách je dôležité následné vyšetrenie hrúbky zrakového nervu a periférneho videnia,“ uviedla očná lekárka MUDr. Lucia Krnáčová.

Zdravotníci Nemocnice Košice-Šaca sa už tradične zapojili do svetového týždňa glaukómu a to bezplatným meraním vnútroočného tlaku na 3 pracoviskách, priamo v nemocnici v Šaci, na očnej ambulancii na poliklinike Vstupného areálu U.S. Steel a v AGEL ambulantnom centre v Košiciach.

Očné oddelenie v Šaci vykoná viac ako 15 600 ambulantných vyšetrení ročne a odoperuje viac ako 700 pacientov. Široký záber operatívy zahŕňa najmä operácie šedého zákalu (cataracta), operácie zadného segmentu oka, operácie  zeleného zákalu aj s použitím antiglaukomového implantátu  drobné zákroky, medzi ktoré radíme aj plastiky viečok.

Späť