Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

V Košiciach sa uskutočnil 15. ročník KOŠICKÝCH VERTEBROLOGICKÝCH DNÍ

28.4.2017

Klinika liečebnej rehabilitácie UPJŠ LF Nemocnica Košice-Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica, člen skupiny AGEL, usporiadala v spolupráci so Slovenskou neurochirurgickou spoločnosťou a Technickou univerzitou v Košiciach už v poradí 15. ročník Košických vertebrologických dní. Konferencia s medzinárodnou účasťou sa konala v týchto dňoch, 27. - 28. apríla 2017. Na podujatí sa prezentovala celá škála multidisciplinárnej diagnostiky, prevencie a najmodernejšej liečby ochorení chrbtice v podaní špecialistov zo Slovenska i zo zahraničia.

Snahou organizátorov tohto podujatia je predovšetkým využiť prítomnosť domácich i zahraničných neurochirurgov, spondylochirurgov, neurológov, ortopédov, rádiológov a fyziatrov na riešenie interdisciplinárnej problematiky, hlavne nadväznosti rehabilitačných postupov na spinálnu a rekonštrukčnú chirurgiu,“ uviedol hlavný organizátor konferencie, MUDr. Ľudovít Želinský, PhD., prednosta Kliniky liečebnej rehabilitácie UPJŠ LF a dodal: „V konzervatívnej liečbe očakávame inšpiráciu na efektívnejší manažment akútnych i chronických pacientov nielen na rehabilitačných pracoviskách, ale hlavne v prevencii recidív.“

Aj v tomto ročníku prijal pozvanie podeliť sa so svojimi odbornými poznatkami a bohatými skúsenosťami prof. PaedDr. Kolář, PhD., autor metodiky, ktorá je v súčasnosti vo svete najviac akceptovaná ako diagnostická a terapeutická metodika v rehabilitácii, tzv. Dynamická neuromuskulárna stabilizácia. „Veľmi si ceníme už opakovanú účasť profesora Kolářa na Košických vertebrologických dňoch, jeho vystúpenie bude pre toto podujatie obrovským prínosom. Profesor Kolář je osobným terapeutom  hláv štátov, olympijských tímov, hráčov NHL, NBA, svetových tenistov, ale hlavne excelentným pedagógom,“ uzavrel prednosta Kliniky liečebnej rehabilitácie v Šaci, MUDr. Ľudovít Želinský, PhD., ktorý je zároveň prezidentom i srdcom tejto, medzi odborníkmi, obľúbenej a vyhľadávanej konferencie.

Na konferencii predstavia svoje skúsenosti lekári špičkových neurochirurgických a rehabilitačných pracovísk zo Slovenska a  Čiech. Veľká časť konferencie bude venovaná perspektívnej liečbe tkanivovými bunkami, ktorých súčasné možnosti i perspektívy predstavia prednášatelia zo Združenej tkanivovej banky Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. „Som hrdý, že tím zdravotníkov Kliniky liečebnej rehabilitácie si udržuje trend a každoročne zorganizuje vysoko odborné podujatie, akými Košické vertebrologické dni bez pochyby sú. Klinka liečebnej rehabilitácie v Šaci sa stala lídrom v zavádzaní nových metodík fyzikálnej liečby a počas konferencie predstaví nukleárnu magnetickú rezonančnú terapiu a jej efekty v liečbe osteoporózy a degeneratívnych ochorení pohybového aparátu,“ vysvetlil riaditeľ nemocnice MUDr. Ján Slávik, MBA.

Súčasťou konferencie je i simultánna výstava dovozcov zdravotníckej techniky. „Podujatie je ideálnou príležitosťou nielen na osobné stretnutia, ale i na  konfrontáciu názorov a  získanie nových pohľadov na riešenie neustále zvyšujúceho sa počtu pacientov rehabilitačných pracovísk,“ uzavrel riaditeľ nemocnice MUDr. Ján Slávik,  MBA.

Klinika liečebnej rehabilitácie UPJŠ LF Nemocnica Košice–Šaca ponúka možnosť komplexnej rehabilitácie ochorení pohybového systému, chorôb nervovej a obehovej sústavy po úrazoch a operáciách pohybového aparátu, predovšetkým po artroskopiách a kĺbových náhradách. Klinika sa špecializuje na ochorenia chrbtice, ponúka ich rýchlu a komplexnú diagnostiku, vrátane zobrazovacích metód a konziliárnych služieb pre pacientov s dlhodobými ťažkosťami, pacientom po neúspešnej ambulantnej rehabilitácii, pacientom s rizikom operácie alebo po operácii medzistavcových platničiek. Mimoriadnou ponukou kliniky je vysoko efektívna nemedikamentózna protibolestivá liečba ochorení pohybového aparátu. Ako jediné pracovisko na Slovensku disponuje kombináciou najmodernejších prístrojov pre efektívnu vysokovýkonnú magnetoterapiu, laseroterapiu, vákuovú a kompresnú liečbu, ďalej nárazové vlny, lymfodrenáž,  kryoterapiu ako aj ďalšie prístroje špičkových parametrov.

Späť