Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Druhý ročník mobilného odberu krvi športovcom vo fitku prekvapil rekordnou účasťou darcov

13.9.2017

Zdravotníci z Hematologicko-transfuziologického oddelenia Nemocnice Košice-Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica, člen skupiny AGEL, sa opäť vybrali za darcami do terénu. Do Grizzly Fitness Clubu v Moldave nad Bodvou prišlo 47 dobrovoľných darcov, čo je o 14 viac, ako v minulom roku. Druhý ročník tejto úspešnej akcie vyniesol takmer 19 litrov krvi.

Mladí športovci opäť ukázali, že majú srdcia na správnom mieste a zúčastnili sa mobilného odberu vo fitku v úctyhodnom počte.

MUDr. Annamária Bratková, primárka Hematologicko-transfuziologického oddelenia Nemocnice v Šaci: „Som príjemne prekvapená dnešnou účasťou, 47 dobrovoľných darcov je krásne číslo. Teší ma to o to viac, že momentálne pociťujeme veľký nedostatok krvi a vyzývame aj našich pravidelných darcov, aby prišli k nám a darovali krv. Všetci títo mladí ľudia, ktorí aktívne športujú a snažia sa žiť zdravo, pomôžu tým, ktorí to v tejto chvíli veľmi potrebujú.

Mgr. Erika Nagyová, manažérka Diagnostického centra a autorka myšlienky mobilného odberu v Grizzly Fitness Clube: „Obyvatelia Moldavy nad Bodvou nemajú priamo v meste príležitosť darovať krv. Preto vznikla myšlienka mobilného odberu a ja sa teším, že mladí ľudia nielen športujú a starajú sa o seba, ale myslia aj na tých, ktorí sú v núdzi a odkázaní na pomoc druhých.“

Manažérka marketingu a PR Lucia Kočková: „Pri dnešnom mobilnom odbere sme mali možnosť ponúknuť darcom, ale aj širokej verejnosti meranie hladiny cukru v krvi, na základe ktorého môže zdravotník odporučiť návštevu špecializovanej ambulancie. Toto meranie zabezpečujeme v spolupráci so spoločnosťou Perfect Distribution, v rámci prevencie diabetes.“

Pracovníci Hematologicko-transfuziologického oddelenia Nemocnice Košice-Šaca niekoľkokrát do roka odoberajú krv dobrovoľným darcom priamo v ich prostredí, či už je to priestor internátov vysokých škôl, stredných škôl, materských škôlok alebo firiem. Darcom sa môže stať každý, kto váži aspoň 50 kg, má 18 až 60 rokov, neprekonal v poslednom čase bežnú chorobu a nebol v období posledných 6 mesiacov tetovaný.

Hematologicko-transfuziologické oddelenie na Vstupnom areáli USSKE, realizuje odbery denne (okrem utorka) v čase od 6.30 do 11.00 hod.

Späť