Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Inovatívny nápad praktikanta Kliniky liečebnej rehabilitácie v Šaci vyhral na medzinárodnom sympóziu

11.10.2017

Nové techniky a technológie v medicíne boli nosnou témou XI. ročníka vedeckého kongresu AGEL Sympózium, ktoré sa konalo v dňoch 5. - 6. 10. 2017 v Olomouci. Priestor dostala aj prezentácia študenta vyššieho odborného vzdelávania strednej zdravotníckej školy v Košiciach, ktorý vykonáva prax na Klinike liečebnej rehabilitácie Nemocnice Košice-Šaca, Patrika Konrádyho. Vedeckú radu zloženú z lekárov najviacej zaujal poster prezentujúci návrh mobilnej aplikácie na diagnostiku pohybového aparátu.

Mobilné aplikácie sú čoraz obľúbenejšie a využívajú sa na všetko, čo si len dokážeme predstaviť. Počítajú spálené kalórie pri behu, pripomínajú nám pitný režim alebo nutnosť pohybovej aktivity. Nezaostáva však ani medicínska oblasť. Patrik Konrády, študent vyššieho odborného vzdelávania strednej zdravotníckej školy na Kukučínovej ulici v Košiciach predstavil na AGEL Sympóziu poster s návrhom novej mobilnej aplikácie, ktorá odhalí problém s chrbticou prostredníctvom diagnostiky pohybového aparátu priamo v našom mobile.

Patrik praxuje na Klinike liečebnej rehabilitácie Nemocnice Košice-Šaca a rád by sa stal fyzioterapeutom. Problémy pacientov mu nie sú ľahostajné. Z praxe však vie, ako pacienti odkladajú návštevu lekára a podceňujú bolesti chrbtice. Vymyslel preto návrh mobilnej aplikácie, ktorá nielen zistí a napovie, že máme problém, ktorý treba riešiť, ale rovno ponúkne konkrétne riešenie v našom okolí. Princíp fungovania by mal byť jednoduchý. „Po nainštalovaní aplikácie do mobilu sa odfotíte a aplikácia, na základe zakrivenia chrbtice, nadmernej lordózy a kyfózy vyhodnotí, či je nutná pomoc odborníka. Ak áno, ponúkne najbližšieho fyzioterapeuta,“ predstavuje fungovanie aplikácie samotný Patrik.

Poster Patrika Konrádyho odmenila vedecká rada aj finančnou odmenou. Šek v hodnote 10 000 korún českých mu odovzdal účastník AGEL Sympózia MUDr. Matúš Baran, MBA.

Klinika liečebnej rehabilitácie Nemocnice Košice-Šaca ponúka pacientom komplexnú diagnostiku a liečebnú rehabilitáciu ochorení pohybového systému, chorôb nervovej a obehovej sústavy detí a dospelých či starostlivosť o pacientov po úrazoch a operáciách pohybového aparátu.

Späť