Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

V Nemocnici Košice-Šaca sa v roku 2017 narodilo 1 946 detí a dostali aj mená ako Achiles či Shanaya

4.1.2018

V roku 2017 sa v pôrodnici Nemocnice Košice-Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica, člen skupiny AGEL, narodilo 1 946 detí. Oproti predošlému roku mali mierny náskok dievčatá, ktorých sa narodilo 977. Chlapcov sa narodilo 969. Tím lekárov Gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia pomohol na svet v uplynulom roku aj dvojčatám a to v dvadsiatich troch prípadoch.

V roku 2017 sa aj v našej pôrodnici tešili obľube veľmi populárne mená ako Adela, Ema, Sebastián či Erik. Najčastejšie však rodičia obdarovali dievčatá menom Nina a chlapcov menom Michal. V prípade neštandardných mien zaznelo dievčenské meno Shanaya a chlapčenské Achiles.

Posledné dni roka boli na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice Košice-Šaca hektické. Lekári a sestry na novorodeneckom oddelení sa týždeň pred Vianocami starali až o 38 novorodeniatok. Sviatky sa niesli v pokojnejšom duchu. Štedrý deň uplynulého roka sa na svet vypýtalo v Šaci čisto ženské pokolenie. Mia, Kristína, Martina aj Miriam sa tešia dobrému zdraviu a rodičia si už svoje vianočné deti užívajú doma. Ešte pokojnejší bol na pôrodnej sále silvestrovský deň, kedy sa narodili iba 2 deti. Nový rok privítali so službukonajúcimi lekármi v našej pôrodnici 3 novorodenci.

Pôrodnica Nemocnice Košice-Šaca je medzi rodičkami veľmi obľúbená najmä vďaka profesionálnej starostlivosti lekárov a sestier a zároveň rodinnej atmosfére, ktorá je pre mamičku a jej novonarodené dieťatko tesne po pôrode veľmi dôležitá. Samozrejmosťou je 24 hodinový rooming-in. Našim cieľom je vytvoriť mamičke a jej dieťatku dostatok priestoru na vzájomný kontakt a dojčenie. 

Gynekologicko-pôrodnícka klinika v Šaci poskytuje komplexnú starostlivosť v tehotenstve, počas pôrodu a v šestonedelí. Ako súčasť predpôrodnej starostlivosti ponúka ultrazvukové vyšetrenie plodu, pričom ultrazvukové pracovisko je certifikovaným centrom The Fetal Medicine Foundation London pod ID 9725 a disponuje najnovším programom The First Trimester Screening Program FMF na prepočet rizika pre Downov syndróm.

Späť