Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Zdravotníci Nemocnice Košice-Šaca získali najvyššie ocenenia primátora mesta Košice

11.5.2018

Oslavy Dní mesta Košice vyvrcholili 7. mája, kedy námestník primátora mesta Košice, Martin Petruško, na slávnostnom ceremoniály odovzdal vybraným jednotlivcom a kolektívom najvyššie mestské ocenenia. Dve z nich putovali do Nemocnice Košice-Šaca. Cenu primátora mesta Košice, ktorá sa každoročne udeľuje vybraným jednotlivcom i kolektívom, ktorí sa svojou činnosťou zaslúžili o rozvoj mesta, v ktorom žijú a pôsobia si prebral MUDr. Jozef Kubašovský, aj celý kolektív Muskuloskeletálnej a športovej medicíny.

MUDr. Jozef Kubašovský, lekár Kliniky muskuloskeletálnej a športovej medicíny Nemocnice Košice-Šaca je známy ako športový lekár, ktorý od  roku 1984 pôsobí pri hokejovom klube HC Košice, ako jeho hlavný lekár. Špecializuje sa na artroskopiu kolena a športovú traumatológiu, je členom Slovenskej spoločnosti pre artroskopiu a športovú medicínu. Je členom tímu FIFA Medical Centre of Excellence a od roku 2011 je vedúcim lekárom zdravotnej komisie pri výkonnom výbore Slovenského zväzu ľadového hokeja a od roku 2015 konzultantom basketbalového extraligového klubu KB Košice. Jozef Kubašovský bol hlavným lekárom košickej časti Majstrovstiev sveta v hokeji v roku 2011. Jeho odborná práca je významným prínosom v oblasti diagnostiky a liečby poranení pohybového aparátu (hlavne u športovcov), z organizačnej stránky rozvíja športovú prevenciu úrazov, hlavne u mládeže venujúcej sa futbalu a hokeju.

Jedným z ocenených kolektívov je aj kolektív Kliniky muskuloskeletálnej a športovej medicíny Nemocnice Košice-Šaca pod vedením jej prednostu MUDr. Petra Polana, PhD., MPH a primára MUDr. Romana Totkoviča. Klinika muskuloskeletálnej a športovej medicíny poskytuje odbornú starostlivosť pacientom s ochoreniami a úrazmi pohybového aparátu. Ročne sa na oddelení vykoná cca 2 600 operačných výkonov a viac ako 30 000 ambulantných vyšetrení.

Kliniku zriadila Lekárska fakulta Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach v roku 2016, v čase, keď sa jej lekári významným dielom pričinili o získanie titulu FIFA Medical Centre of Excellence. Lekári Kliniky muskuloskeletálnej a športovej medicíny dosiahli významné úspechy v oblasti operatívy. Ako príklad môžeme uviesť unikátne operácie v oblasti nohy a členka, prvú operáciu svojho druhu na Slovensku - úplná náhrada poškodeného menisku, či zavedenie nových spôsobov ošetrenia chrupky. Klinika spolupracuje s poprednými svetovými ortopedickými pracoviskami a jej lekári sú členmi slovenských i medzinárodných společnosti: SOST (Slovenská ortopedická a traumatologická spoločnosť), SSAST (Slovenská spoločnosť artroskopie a športovej traumatologie), ČSOT (Česká společnost pro ortopedii a traumatologii), ESSKA (Európska spoločnosť pre športovú traumatológiu, chirurgiu kolena a artroskopiu), AAOS (Americká ortopedická spoločnosť). Klinika zabezpečuje komplexnú diagnostiku a preventívnu starostlivosť o profesionálnych, rekreačných i amatérskych športovcov. Lekári zabezpečujú viaceré športové kluby od žiackych až po seniorské výbery, vrátane hokejovej reprezentácie Slovenska HC Košice, basketbalovej ženskej reprezentácie Good Angels Košice, KB Košice, FC Lokomotíva, mužský hádzanársky klub Košice Crows, ženský hádzanársky klub HŽK Košice ako aj viaceré kluby nižších súťaží.

Cenu z rúk zastupujúceho primátora mesta Martina Petrušku si osobne prevzali MUDr. Jozef Kubašovský a za kliniku jej prednosta MUDr. Peter Polan spolu s vedúcim lekárom Šport-artro centra MUDr. Marošom Vargom. Podporiť ich prišiel zástupca vedenia nemocnice námestník pre liečebno-preventívnu starostlivosť pre internistické odbory MUDr. Ivan Skalina

Späť