Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Na vzdelávacom podujatí v šačianskej nemocnici sa zišlo viac ako 260 sestier

28.11.2018

Nemocnica Košice-Šaca v spolupráci s Regionálnou komorou sestier a pôrodných asistentiek Košice III usporiadali v týchto dňoch XII. ročník vzdelávacieho podujatia Šačiansky deň ošetrovateľstva. Odborný program si prišlo vypočuť viac ako 260 sestier z Košického a Prešovského kraja.

Šačiansky deň ošetrovateľstva je najväčším vzdelávacím podujatím pre ošetrovateľský sektor organizovaný na pôde Nemocnice Košice-Šaca. Jeho história siaha do roku 2007, kedy sa konal prvý ročník pre interných zamestnancov nemocnice. Každým ďalším rokom sa zvyšoval nielen počet sestier z iných nemocníc a krajov, ktoré mali o podujatie záujem, ale aj odbornosť prednášok. Dnes je Šačiansky deň ošetrovateľstva vysoko odborným vzdelávacím podujatím určeným všetkým sestrám vyššieho územného celku. Štatistika však ukazuje, že tieto hranice ďaleko presahuje. 

„Vzdelávanie je to, čo nás posúva v našej práci ďalej a robí z nás kvalitných zdravotníkov,“ otvoril vzdelávacie podujatie námestník LPS pre ambulantnú zložku MUDr. Mgr. Maroš Varga, MPH a dodal: „preto sme radi, že sa nám darí organizovať vzdelávacie podujatie takéhoto charakteru už viac ako desať rokov.“

„Šačiansky deň ošetrovateľstva má dlhoročnú tradíciu. Spolupráca s Regionálnou komorou sestier a pôrodných asistentiek Košice III a podpora vedenia nemocnice nám umožňuje organizovať toto podujatie na veľmi vysokej úrovni.  To  prispieva k tomu, že rok čo rok sa Šačiansky deň ošetrovateľstva  teší bohatej účasti sestier z celého Košického a Prešovského kraja. Už teraz rozmýšľame nad témami budúceho ročníka,“ uzavrela námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť Bc. Mária Vinterová, dipl. s.

XII. ročník Šačianskeho dňa ošetrovateľstva ponúkol v dvoch blokoch bohatú škálu prednášok lekárov, sestier, psychológa, fyzioterapeutov a záchranárov. Sestry získali odborné vedomosti z oblasti starostlivosti o pacientov po komplikovanom cisárskom reze, termickom úraze, operácii prsníkov, o pacientov po implantácii bedrového a kolenného kĺbu. Zaujímavé poznatky predniesli rehabilitační lekári a fyzioterapeuti z oblasti živo diskutovanej brušnej diastázy, s ktorou sa často trápia matky po pôrode. Pohľad na náročnú ošetrovateľskú starostlivosť o pacienta v bdelej kóme predniesla vedúca sestra oddelenia dlhodobo chorých v spolupráci s psychológom. Odzneli aj ďalšie zaujímavé témy, ako napríklad Chirurgická liečba morbídnej obezity, vplyv lipoproteínov na predčasnú aterosklerózu koronárnych ciev a teória prvej pomoci boli ďalšími zaujímavými prednáškami. Záverečnú prezentáciu nemocničná hygienička  venovala  problematike infekcií spojených s poskytovaním zdravotnej starostlivosti.

 


 

Späť