Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

V Košiciach sa stretli odborníci na liečbu ochorení chrbtice

26.4.2019

Klinika liečebnej rehabilitácie LF UPJŠ v Košiciach, Nemocnica Košice-Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica, člen skupiny AGEL, v spolupráci so Slovenskou neurochirurgickou spoločnosťou a Technickou univerzitou v Košiciach usporiadali 25.-26. apríla už v poradí XVI. ročník Košických vertebrologických dní.

Na konferencii s medzinárodnou účasťou bola prezentovaná celá škála multidisciplinárnej diagnostiky, prevencie a najmodernejšej liečby ochorení chrbtice v podaní špecialistov zo Slovenska i zahraničia. Prezidentom i srdcom tejto, medzi odborníkmi, obľúbenej a vyhľadávanej konferencie je prednosta Kliniky liečebnej rehabilitácie v Nemocnici Košice-Šaca, MUDr. Ľudovít Želinský, PhD.

Našou snahou bolo predovšetkým využiť prítomnosť domácich i zahraničných neurochirurgov, spondylochirurgov, neurológov, rádiológov a fyziatrov na riešenie interdisciplinárnej problematiky, hlavne nadväznosti rehabilitačných postupov na spinálnu a rekonštrukčnú chirurgiu. Veľká pozornosť bola venovaná samotnej rehabilitácii a jej významu v rekonvalescencii a v prevencii recidív formou edukácie pacienta,“ predstavil zameranie konferencie hlavný usporiadateľ MUDr. Ľudovít Želinksý, PhD., prednosta Kliniky liečebnej rehabilitácie v Nemocnici Košice-Šaca.

Svoje skúsenosti na konferencii predstavili lekári špičkových neurochirurgických a rehabilitačných pracovísk zo Slovenska a Čiech. Súčasťou bola aj simultánna výstava dovozcov zdravotníckej techniky. XVI. Ročníka Košických vertebrologických dní  sa zúčastnilo viac ako 350 odborníkov zo Slovenska a Čiech.

Klinika liečebnej rehabilitácie UPJŠ LF Nemocnica Košice-Šaca ponúka možnosť komplexnej rehabilitácie ochorení pohybového systému, chorôb nervovej a obehovej sústavy po úrazoch a operáciách pohybového aparátu, predovšetkým po artroskopiách a kĺbových náhradách. Klinika sa špecializuje na ochorenia chrbtice, ponúka ich rýchlu a komplexnú diagnostiku, vrátane zobrazovacích metód a konziliárnych služieb pre pacientov s dlhodobými ťažkosťami, pacientom po neúspešnej ambulantnej rehabilitácii, pacientom s rizikom operácie alebo po operácii medzistavcových platničiek. Mimoriadnou ponukou kliniky je vysoko efektívna nemedikamentózna protibolestivá liečba ochorení pohybového aparátu. Ako jediné pracovisko na Slovensku disponuje kombináciou najmodernejších prístrojov pre efektívnu vysokovýkonnú magnetoterapiu, laseroterapiu, vákuovú a kompresnú liečbu, ďalej nárazové vlny, lymfodrenáž, kryoterapiu, ako aj ďalšie prístroje špičkových parametrov.

Späť