Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Nemocnica Košice-Šaca kompletne zrekonštruovala pôrodnicu a oddelenie šestonedelia

29.4.2019

Nemocnica Košice-Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica uviedla do prevádzky 5 nových pôrodných boxov, 2 nové operačné sály a kompletne zrekonštruované priestory šestonedelia. Výška investície do zrekonštruovania Gynekologicko-pôrodníckej kliniky a Novorodeneckého oddelenia presiahla 2 mil EUR. Spoločnosť AGEL a.s., do skupiny ktorej nemocnica v Šaci patrí, ich hradila z vlastných zdrojov.

Prvý nadštandard ponúkla nemocnica Košice-Šaca budúcim mamičkám v roku 2011, kedy otvorila nadštandardné oddelenie šestonedelia s kapacitou 10 lôžok a zlepšila tak pohodlie pacientiek po pôrode. „Priviesť na svet dieťa si vyžaduje vypätie všetkých síl. Partner, alebo blízka osoba pri pôrode môže byť veľmi nápomocná. Intimita je ale kľúčová. Dopomôže navodiť budúcej mamičke psychickú pohodu, čo môže rodičku pozitívne ovplyvniť a samotný pôrod je potom pre ňu jednoduchšie zvládnuteľný. Práve tento fakt bol prvoradým pri plánovaní nových pôrodných boxov s vlastným sociálnym zariadením a  centrálnym monitorovacím systémom,“ vysvetľuje prednosta Gynekologicko-pôrodníckej kliniky, MUDr. Ján Richnavský, PhD. Pôrodnica okrem pôrodných boxov získala rekonštrukciou priestorov kliniky aj 2 úplne nové operačné sály. „Tie budú využívané tak na pôrody, pri ktorých je indikovaná sekcia, teda cisársky rez, ako aj na ostatné gynekologické zákroky,“ uzavrel prednosta Richnavský.

Počas rekonštrukcie prešlo kompletnou obnovou aj oddelenie šestonedelia. „Žena je po privedení malého človiečika na svet neskonale šťastná, ale je aj úplne vysilená. Potrebuje prvé dni prežiť v príjemnom prostredí a venovať všetku energiu zžitiu sa so svojím bábätkom, nastaveniu dojčenia a hlavne potrebuje oddychovať. Preto sme sa pri rekonštrukcii zamerali na vytvorenie prostredia, ktoré jej ponúkne nielen komfort, ale aj navodenie domáckej atmosféry. Ubytovanie hotelového typu je medzi mamičkami veľmi obľúbené, preto sme sa snažili urobiť všetko preto, aby sa u nás tak trochu ako doma aj skutočne cítili“ vysvetľuje primárka Novorodeneckého oddelenia MUDr. Slávka Virágová, PhD. 

Kompletná rekonštrukcia pôrodnice trvala viac ako pol roka. Zrekonštruovaná plocha tvorí 1762 m2 a investora stála viac ako 2 mil EUR. „Naši odborníci pomôžu na svet priemerne 1900 bábätkám ročne a budúce mamičky radia našu pôrodnicu medzi jednu z najlepších na Slovensku. Teší nás, že sme mohli urobiť ďalší krok k skvalitneniu našich služieb pre naše klientky a pacientky a to vďaka akcionárovi, ktorý investoval do rekonštrukcie viac ako 2 mil EUR z vlastných zdrojov. Veríme, že si vysoký kredit medzi budúcimi mamičkami udržíme aj naďalej. Ale nie len v rámci neustáleho zveľaďovania a skrášľovania nemocničných priestorov, ale aj v skvalitňovaní poskytovania zdravotnej starostlivosti našimi odborníkmi,“ uzavrel riaditeľ nemocnice MUDr. Ján Slávik, MBA.

V pôrodnici v Šaci sa ročne narodí okolo 1900 detí, ktorým na svet pomáha 13lekárov pod vedením prednostu MUDr. Jána Richnavského, PhD. a primára MUDr. Erika Dosedlu, PhD., MBA. Následne sa o novorodeniatka postará tím 7 lekárov Novorodeneckého oddelenia pod vedením primárky MUDr. Slávky Virágovej, PhD. Pôrodnica má medzi budúcimi mamičkami vysoký kredit a je radená na popredné priečky medzi pôrodnicami na Slovensku.

Späť