Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Na vzdelávacom podujatí V Nemocnici Košice-Šaca sa stretli sestry z celého Košického kraja

22.11.2019

XIII. ročník vzdelávacieho podujatia pre sestry Košického kraja zorganizovala Nemocnica Košice-Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica, člen skupiny AGEL, v spolupráci s Regionálnou komorou sestier a pôrodných asistentiek Košice III. Podujatie sa každoročne koná na pôde nemocnice v Šaci a je určené všetkým sestrám, ktoré majú záujem rozširovať si vedomosti v oblasti ošetrovateľskej starostlivosti.

Podujatie prinieslo široké spektrum tém z lekárskej i sesterskej sféry. Desať prednášok bolo rozdelených do dvoch blokov a zazneli aktuálne témy ako moderná starostlivosť o novorodenca či s tým spojená prenatálna psychológia a psychofyzická príprava matky na pôrod, mýty a fakty o karcinóme prsníka či skúsenosti v oblasti ošetrovateľskej starostlivosti s HIV pozitívnym pacientom, pri ktorej je nutná kooperácia s nemocničným hygienikom.

Podujatie otvoril riaditeľ nemocnice MUDr. Ján Slávik, MBA a námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť BC. Mária Vinterová. „História Šačianskeho dňa ošetrovateľstva siaha do roku 2007, kedy sa konal úplne prvý ročník a bol určený len interným zamestnancom nemocnice. Odvtedy sa počet účastníkov rok čo rok zvyšoval a záujem o toto odborné podujatie mali aj sestry z iných zdravotníckych zariadení. Som rád, že napriek zmenám, ktorými naša nemocnica od toho času prešla, podarilo sa nám zachovať tradíciu Šačianskeho dňa ošetrovateľstva a môžem tu privítať také široké publikum aj dnes,“ povedal riaditeľ nemocnice Ján Slávik a dodal, že „vzťah medzi lekárom a sestrou je ako manželstvo. Lekár je hlavou, sestra krkom, ktorý ňou hýbe. Pretože liečba lekára bez následnej ošetrovateľskej starostlivosti sestier by nebola kompletná a úspešná. Tento vzťah musí byť v symbióze, vtedy pacient odchádza domov z nemocnice spokojný.“  

Námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť Bc. Mária Vinterová pripomenula, že „Medicína a ošetrovateľstvo napreduje veľmi rýchlo, preto je absolútne nevyhnutné sústavné vzdelávanie,“ a dodala, že „je mi preto veľkou cťou privítať vás tu v takomto vysokom počte. Vzdelávanie nás posúva v našej práci ďalej a robí z nás kvalitnejších zdravotníkov.“

XIII. ročník Šačianskeho dňa ošetrovateľstva sa tradične konal v posluchárni MUDr. R. Charváta v Nemocnici Košice-Šaca a vďaka svojej vysokej odbornej úrovni sa ho zúčastnilo viac ako 350 sestier.

Späť