Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

V Nemocnici Košice-Šaca pomáha aj dobrovoľníčka

3.4.2020

Šíriaca sa epidémia koronavírusu COVID-19 si žiada vo všetkých nemocniciach maximálne nasadenie lekárov, sestier, ošetrovateľov. Vzhľadom na mimoriadne opatrenia, ktoré boli v zdravotníckych zariadeniach prijaté, sú potrebné aj väčšie personálne kapacity na zvládnutie zmenenej organizácie každodenného chodu nemocníc počas mimoriadneho režimu. Jednou z možností, ako sa s touto situáciou vysporiadať, je aj nezištná pomoc zo strany dobrovoľníkov, prevažne z radov študentov medicíny. V Nemocnici Košice-Šaca, 1. súkromná nemocnica, ktorá je členom skupiny AGEL, už prvá dobrovoľníčka prikladá ruku k dielu a okrem získania cenných skúseností pomáha nášmu personálu zvládať nápor, ktorý táto aktuálna epidemiologická situácia prináša.

Dobrovoľníčka Tatiana pochádza zo Sobraniec a študuje v 5. ročníku Lekárskej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Nad možnosťou dobrovoľníctva v košickej nemocnici neváhala dlho. ,,Vždy som sa angažovala v dobrovoľníckych činnostiach a ani teraz to nie je výnimkou. Toto je situácia, ktorá si podľa mňa vyžaduje pomoc z akejkoľvek strany a ako medička a budúca lekárka považujem za svoju povinnosť pomôcť, kde je to potrebné. Veď kto iný má bližšie k tomuto prostrediu, ako my medici,“ hovorí študentka medicíny Táňa.  V Nemocnici Košice-Šaca pomáha Táňa pri triáži pacientov, po príchode do areálu im odmeria teplotu a vypĺňa s nimi dotazník ohľadom symptómov typických pre koronavírus COVID-19 alebo ohľadom cestovateľskej anamnézy. Podľa jej slov však rada pomôže všade tam, kde to bude potrebné.

Späť