Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Nemocnica v Košiciach - Šaci spúšťa triáž pacientov v stane pred areálom nemocnice od stredy 15. apríla

14.4.2020

Zdravotníci Nemocnice Košice-Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica, člen skupiny AGEL, budú od stredy, 15. apríla, triediť pacientov v stane pred areálom nemocnice. Triedenie, tzv. triáž pacientov budú vykonávať zamestnanci nemocnice a študenti medicíny, ktorí pôsobia v nemocnici ako dobrovoľníci.

V uplynulých dňoch zriadila nemocnica pred areálom stany. Od stredy bude prebiehať triáž v jednom z nich. Stany sú zariadené potrebným materiálno-technickým vybavením a pripravené pre pacientov, ktorí prídu do nemocnice.

Vedenie nemocnice oslovilo s prosbou o pomoc aj Obvodné oddelenie PZ Košice-Šaca pri manažovaní dopravy pred areálom nemocnice. „Vysunutie triáže do stanov pred areálom nášho zdravotníckeho zariadenia si vyžiadalo viacero zmien, ktoré sa dotknú tak pacientov, ako aj zamestnancov nemocnice. Autom bude vstup do areálu umožnený len imobilným pacientom a pacientom v bezprostrednom ohrození života, ktorí pôjdu na urgentný príjem,“ ozrejmil situáciu riaditeľ nemocnice MUDr. Ján Slávik, MBA a dodal, že „všetkým ostatným pacientom a klientom bude umožnené parkovanie na vonkajšom parkovisku pred areálom nemocnice.“

Nemocnica od zajtrajšieho dňa sprístupní aj ďalší stan pred areálom, ktorý je určený na testovanie pacientov na ochorenie COVID-19. „V našom zdravotníckom zariadení budú testovaní iba indikovaní pacienti, čiže pacienti s výmenným lístkom od obvodného lekára. Komerčné testovanie v našej nemocnici momentálne nie je možné,“ uviedol riaditeľ nemocnice MUDr. Ján Slávik, MBA. Testovanie bude prebiehať aj formou drive through, pacienti budú usmernení políciou. Testovať sa bude v pracovných dňoch v čase od 7.00 do 12.00 hod.

Späť