Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Pôrodnica v Šaci opäť povoľuje otca pri pôrode

7.5.2020

Pôrodnica v Nemocnici Košice-Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica, člen skupiny AGEL, od pondelka 11. mája 2020 opätovne povolí prítomnosť otca, alebo inej sprevádzajúcej osoby, pri pôrode.

Vedenie Gynekologicko-pôrodníckej kliniky rozhodlo o opätovnom povolení otca pri pôrode na základe zlepšenia epidemiologického vývoja na Slovensku v posledných dňoch. „Vzhľadom na pozitívny vývoj situácie v súvislosti s ochorením COVID-19 a znižujúcim sa počtom nakazených pacientov, sme prehodnotili prítomnosť otca, či inej sprevádzajúcej osoby pri pôrode, a to najmä s ohľadom na psychickú pohodu rodičiek a pozitívny vplyv takejto formy opory na vývoj pôrodu,“ povedal prednosta kliniky MUDr. Ján Richnavský, PhD.

Aj tu však budú platiť isté pravidlá,“ hovorí prednosta Richnavský „prítomnosť otca, prípadne inej sprevádzajúcej osoby pri pôrode môže byť obmedzená prevádzkovými podmienkami. Môže sa totiž stať, že nebude voľný pôrodný box, v ktorom je rodička s doprovodom izolovaná. Taktiež bude doprovod povolený len osobe, ktorá žije v jednej domácnosti s budúcou mamičkou,“ upresňuje MUDr. Ján Richnavský, PhD.

V nemocnici naďalej platí prísny zákaz návštev a dodržiavanie prísnych epidemiologických nariadení v súvislosti s ochorením COVID-19, vedenie preto prosí oteckov, ako aj budúce mamičky o rešpektovanie pravidiel a pokynov personálu nemocnice.

Sprievod bude musieť prejsť pri vstupe do nemocnice triážou, teda triedením, tak isto ako každý iný pacient. Bude mu odmeraná teplota a odobratá epidemiologická anamnéza. Sprievod musí so zamestnancom nemocnice vypísať tlačivo, kde podpíše, že neprišiel do priameho kontaktu s ochorením COVID-19,“ vysvetľuje prednosta Richnavský a dodáva: ,,Žiadame oteckov, aby sa striktne riadili pokynmi nášho personálu a po príchode do pôrodnice sa zdržiavali spolu s budúcou mamičkou iba v pôrodnom boxe a zabránilo sa tak kontaktu s ďalšími rodičkami.  Oteckom nebude dovolené sa svojvoľne pohybovať v priestoroch pôrodnice. Nosenie rúška počas celého pobytu v nemocnici bude musieť byť samozrejmosťou. V prípade nedodržiavania týchto zásad nebude môcť byť sprievod pri pôrode umožnený,“ uzatvoril MUDr. Ján Richnavský, PhD. 

Vedenie kliniky prichádza s rozhodnutím v čase, keď sa postupne uvoľňujú opatrenia na celom Slovensku a spúšťa sa tzv. odkladná operatíva. Na operačné sály sa teda vracia väčší počet pacientov. Aj napriek postupnému uvoľňovaniu opatrení naďalej platí v nemocnici prísny zákaz návštev.

Späť