Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

V Nemocnici AGEL Košice-Šaca sa za polroka narodilo takmer 900 bábätiek Počet pôrodov stúpol

22.7.2020

Gynekologicko-pôrodnícka klinika v Nemocnici AGEL Košice-Šaca je stále viac a viac vyhľadávaným miestom, kde mamičky zo širokého okolia privádzajú svoje deti na svet. Dôkazom toho je fakt, že aj napriek šíriacej sa epidémii v prvom polroku sa narodilo o 40 bábätiek viac, ako v rovnakom období minulého roka.

,,V prvom polroku 2020 sme na našej klinike zaznamenali vysoký záujem mamičiek o služby a starostlivosť našej Gynekologicko-pôrodníckej kliniky. Na svet sme privítali 892 bábätiek, v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka je to až o 40 viac. Sme veľmi radi, že sú u nás mamičky aj ich partneri spokojní,“ hovorí MUDr. Ján Richnavský, PhD., prednosta Gynekologicko-pôrodníckej kliniky. Najviac pôrodov bolo v januári a za prvý polrok sa narodili aj štyri dvojčatá.

Pôrodnica kliniky v Nemocnici AGEL Košice-Šaca má k dispozícii nadštandardné pôrodné boxy a  je vybavená moderným prístrojovým vybavením, ako napríklad počítačovým CTG telemonitoringom, ktorý slúži na monitorovanie oziev plodu.

,,V spolupráci s Novorodeneckým oddelením plánujeme realizovať edukačný program budúcich mamičiek v návštevnej miestnosti pre tehotné, ktorý bude zameraný na tehotenstvo a samotný pôrod. Novorodenecké oddelenie plánuje realizáciu  edukačných stretnutí s názvom ,,Porozprávajme sa o dojčení a o starostlivosti o novorodenca“. V súvislosti s epidémiou COVID-19 boli všetky aktivity pozastavené, avšak čoskoro ich rozbehneme,“ hovorí Bc. Adela Olšavská, vedúca pôrodná asistentka Gynekologicko-pôrodníckej kliniky.

Späť