Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

V Nemocnici AGEL Košice-Šaca zasadala Rada Asociácie nemocníc Slovenska

9.9.2020

Členovia Rady Asociácie nemocníc Slovenska sa dnes zišli na pôde Nemocnice AGEL Košice-Šaca. Hlavnou témou tretieho výjazdového zasadnutia bola výmena informácií k aktuálnej situácii v súvislosti s pandémiou Covid-19 a príprava rokovaní o rozpočte pre rok 2021 v rezorte zdravotníctva.

Zasadnutia Rady Asociácie nemocníc Slovenska sa zúčastnil infektológ, prof. MUDr. Pavol Jarčuška, PhD., ktorý s členmi asociácie hodnotil situáciu, v akej sa momentálne nemocnice nachádzajú a čo je možné v súvislosti s vývojom pandémie Covid-19 očakávať v najbližších mesiacoch.  

Podľa prezidenta asociácie bolo stretnutie dôležité predovšetkým z dôvodu zabezpečenia zlepšenia diagnostiky pred blížiacim sa chrípkovým obdobím, ktoré prinesie nárast pacientov s virózami. „Sme v druhej vlne pandémie a je zjavné, že počet pacientov výrazne narastá. Potešujúcou správou je, že v priebehu mesiaca by vďaka antigénovým testom z výteru mohla byť zabezpečená rýchla diagnostika, ktorá v priebehu 20 – 60 minút určí, či ide o bežnú chrípku, alebo ochorenie COVID-19,“ uviedol MUDr. Marián Petko, MPH, prezident Asociácie nemocníc Slovenska.

V ďalšej časti zasadnutia sa členovia rady venovali príprave rokovaní o rozpočte pre rok 2021 v rezorte zdravotníctva. „Za Asociáciu nemocníc Slovenska, ktorá združuje 77 nemocníc, vieme povedať, že kvôli nárastu osobných nákladov bude potrebné rozpočet pre zdravotníctvo navýšiť o 78 miliónov eur,“ povedal MUDr. Marián Petko, MPH.

Členovia Rady Asociácie nemocníc Slovenska sa na stretnutí v Košiciach venovali aj príprave na rokovanie so zdravotnými poisťovňami.

Späť