Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Biele srdce putovalo aj do Košíc

25.9.2020

Pre niekoho bežný deň, pre sestry, ktoré aj v čase neutíchajúcej pandémie koronavírusu pracujú s plným nasadením, viac než výnimočný. Piatok 25. september patril v Senci slávnostnému galavečeru a odovzdávaniu prestížneho ocenenia Biele srdce, ktoré sa konalo pod záštitou prezidentky Slovenskej republiky. A jedno také ocenenie putovalo aj do Nemocnice AGEL KošiceŠaca.

Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek zorganizovala, tak ako každý rok, výnimočné podujatie, na ktorom hrali hlavnú úlohu práve sestry. Tie sú nevyhnutnou súčasťou zdravotníctva už od nepamäti, no v súčasnej dobe sa na ich prácu pozeráme ešte s väčším rešpektom. Uznanie a obdiv si preto právom zaslúžia. Tentokrát sa im ho dostalo pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier a Roku sestry a pôrodnej asistentky. V piatok 25. septembra boli totiž ocenené výnimočné sestry a pôrodné asistentky.

S veľkou radosťou a zodpovednosťou si Biele srdce prebrala aj PhDr. Ľubomíra Karoľová, ktorá je už dlhé roky neoddeliteľnou súčasťou Nemocnice AGEL Košice-Šaca. Vážim si ocenenie, je to pocta, zároveň aj záväzok do ďalšej práce. Od ukončenia štúdia je mojou prácou starostlivosť o najmenších pacientov - novorodencov. Na novorodeneckom oddelení v našej nemocnici pracujem 33 rokov. Práca sestry je náročná, zodpovedná a hlavne tímová. Nezaobíde sa bez podpory rodiny,“ prezradila PhDr. Ľubomíra Karoľová, naša vedúca sestra na Novorodeneckom oddelení Nemocnice AGEL Košice-Šaca. Čo je v našej práci najkrajším momentom? Som presvedčená, že narodenie dieťaťa je vždy krásny moment nielen pre rodičov, ale aj pre nás. Práve preto sú pre nás chvíle, ak je dieťa v náruči svojich rodičov, tie najkrajšie,“ dodala na záver.

Mať v tíme vedúcich sestier sestru ako je PhDr. Ľubomíra Karoľová je veľkou prestížou nielen pre Novorodenecké oddelenie, ale pre celú Nemocnicu Košice-Šaca. Je manažérkou, pre ktorú je typická svedomitosť, zodpovednosť, spoľahlivosť a aktívne sa podieľa na  zavádzaní nových postupov do praxe. Vždy sa prejavuje vysokou erudovanosťou a profesionálnym prístupom k zvereným úlohám a jej srdcovou záležitosťou je neustála podpora sústavného vzdelávania sestier a aktívna prezentácia výsledkov nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí, a preto jej ocenenie právom patrí,“ vyjadrila sa za Nemocnicu AGEL Košice-Šaca Bc. Mária Vinterová, dipl.s., námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť.

Späť