Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

O zdravie pacientov v Nemocnici AGEL Košice-Šaca sa stará 236 lekárov

1.10.2020

Hoci si každý želá, aby bol hlavne zdravý, bez lekárov si náš život už nevieme ani len predstaviť. A aj preto oslavujeme ich prácu, ktorá ide ruka v ruke s poslaním, 1. októbra, kedy si pripomíname Medzinárodný deň lekárov. Pri tejto príležitosti sme sa pozreli na to, ako to vyzerá u nás - v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

V Nemocnici AGEL Košice-Šaca sa o zdravie pacientov stará celkovo 236 lekárov. A rozdiel medzi tým, či vás vyšetruje doktor alebo doktorka, je naozaj len minimálny, keďže u nás pracuje 122 mužov a 114 žien. Nasadenie všetkých si ceníme, no za pozornosť rozhodne stojí MUDr. Ján Babík, CSc., ktorý v nemocnici pracuje úctyhodných 50 rokov. Najkratšie pôsobiacimi lekárkami u nás sú MUDr. Simona Rapčanová a MUDr. Monika Lischková, ktoré sa do nášho tímu pridali 1. septembra 2020.

Keďže je u nás pacient na prvom mieste a kľúčom nášho úspechu je neustály rozvoj, za tento rok sme zamestnali 35 nových lekárov. V našom zdravotníckom zariadení nám z dlhodobého hľadiska doktori nechýbajú. Momentálne však dopĺňame stavy lekárov na Klinike rádiológie a na Klinike všeobecného lekárstva.

O tom, že toto povolanie je naozaj poslaním, svedčia aj slová našich odborníkov, ktorí odpovedali na otázku – Prečo som si vybral toto povolanie – takto:

MUDr. Štefan Mucha, interná klinika:  „Odmala som inklinoval k prírode, fascinovalo ma ľudské telo, v škole hodiny biológie s učiteľkou, ktorá nám priblížila dokonalosť, ale aj krehkosť ľudského tela. Pri dospievaní a rozhodovaní sa o budúcom povolaní nebolo čo riešiť. Moja prvá a jediná voľba bola medicína.“

MUDr. Martina Kizeková, OAIM: „Už odmalička som túžila liečiť ľudí a nikdy mi ani len nenapadlo, že by som mohla robiť niečo iné. Stotožňujem sa s tým, že lekárom sa nemôžete len tak stať, ale musíte sa už narodiť s tým, že chcete pomáhať iným ľuďom a starať sa o ich zdravie. Predsa zdravie je to najcennejšie, čo máme. Byť lekárom je preto tá najľudskejšia činnosť na svete. Pre mňa to nie je len povolanie, ale aj poslanie. Rada pomáham iným a v našej nemocnici mám na to vytvorené dobré materiálne možnosti. Teší ma, keď sa nám s kolegami podarí stabilizovať ťažko chorého človeka, ktorého nám prinesú. Mám dobrý pocit, keď sa mi na ulici zdravia naši pacienti, ktorým som pomohla zbaviť sa bolesti. Verím, že ešte dlho budem môcť byť tým človekom v lekárskom plášti, na ktorého budú pacienti hľadieť s dôverou a vedomím, že pre nich chcem len to najlepšie. Každý z nás mal detský sen. Som veľmi šťastná, že ten môj sa už roky napĺňa a dúfam, že si to isté myslia aj naši pacienti. S mojimi kolegami naozaj máme veľmi dobrý pocit, keď z našej ambulancie odchádzajú s úsmevom.“

Všetkým lekárom bez ohľadu na vek, špecializáciu, miesto výkonu práce, pohlavie dnes patrí za nás všetkých veľké ďakujem.

Späť