Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

V Nemocnici AGEL Košice-Šaca odštartovali antigénové testovanie

16.10.2020

V Nemocnici AGEL Košice-Šaca dnes spustili antigénové testovanie na ochorenie COVID-19 už aj pre verejnosť. Prvé vzorky rýchleho testovania patrili hráčkam basketbalového klubu Young Angels Košice. Po zamestnancoch a pacientoch vyžadujúcich urgentnú zdravotnú starostlivosť ide o prvý komerčný subjekt, ktorý v šačianskej nemocnici podstúpil testovanie týmto spôsobom.

Vyšetrenie na prítomnosť nového koronavírusu antigénovým testovaním dnes, vo vyhradenej ambulancii Nemocnice AGEL Košice-Šaca, podstúpili prví komerční záujemcovia o rýchlu diagnostiku. Otestovať sa pred domácim extraligovým zápasom prišlo 15 hráčok, spolu s trénerom a ostatnými členmi realizačného tímu basketbalového klubu Young Angels Košice. „Prednosťou antigénového testovania je rýchlosť, nakoľko výsledok steru z nosohltana je možné odčítať už 15 minút od jeho odobratia,“ uviedol MUDr. Juraj Miko, ktorý dnešné testovanie tridsiatich členov klubu zvládol v priebehu 70 minút.

Späť