Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Nemocnica AGEL Košice-Šaca pomáha pri celoplošnom testovaní

30.10.2020

Na plošnom testovaní obyvateľov Slovenska, ktoré sa uskutoční počas víkendu, participuje aj Nemocnica AGEL Košice-Šaca. V prvom kole testovania boli na prítomnosť ochorenia COVID-19 otestovaní všetci hospitalizovaní pacienti a zamestnanci nemocnice. Následne antigénové testovanie podstúpia aj rodinní príslušníci zamestnancov.

V priebehu uplynulých dvoch dní bolo v Nemocnici AGEL Košice-Šaca otestovaných viac ako tisíc zamestnancov zdravotníckeho zariadenia a približne 300 pacientov, ktorí sú aktuálne v nemocnici hospitalizovaní. V testovaní budú v nemocnici pokračovať aj počas nastávajúcich víkendových dní. Antigénového testovania sa v priebehu soboty a nedele zúčastnia rodinní príslušníci zamestnancov nemocnice a tiež zástupcovia spoločnosti U. S. Steel Košice, ktorá plánuje otestovať 1500 svojich zamestnancov. Nemocnica vytvorila osem odberových tímov, ktoré budú počas víkendu vykonávať antigénové testovanie v mobilnom odberovom stane v areáli nemocnice a v priestoroch Polikliniky na vstupnom areáli U.S. Steel Košice. „Zdravotníci z Nemocnice AGEL Košice-Šaca v priebehu štyroch dní, popri zabezpečení bežného chodu nemocnice a poskytovaní zdravotnej starostlivosti, otestujú viac ako 4 000 klientov,“ uviedol námestník LPS pre ambulantnú zložku MUDr. Maroš Varga, MPH. Personál nemocnice pritom aktívne participuje nielen na testovaní vo svojom zdravotníckom zariadení. Na zdravotnícky personál je hrdý aj riaditeľ Nemocnice AGEL Košice-Šaca MUDr. Ján Slávik, MBA, ktorý na margo ich práce uviedol: „Mnoho lekárov, sestier a ostatných členov nemocničného personálu sa  zúčastňuje testovania nielen v našom zdravotníckom zariadení, ale participujú tiež na plošnom testovaní, ktoré v krajine štartuje zajtra ráno. Som veľmi rád, že až 121 našich zdravotníkov je napriek náročným dňom, ktoré už majú za sebou, ochotných takto pomôcť.“ 

Späť