Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

V Nemocnici AGEL Košice-Šaca otestovali 3570 ľudí. Do celoplošného testovania sa zapojilo 127 zdravotníkov nemocnice

2.11.2020

Nemocnica AGEL Košice-Šaca sa zapojila do celoplošného testovania obyvateľov na koronavírus COVID-19. Netestovali však iba počas víkendu, ale už koncom uplynulého týždňa. Celkovo sa im podarilo odobrať a vyhodnotiť 3570 vzoriek, pričom pozitívny výsledok testu zaznamenali v 29 prípadoch. Pomocnú ruku pri testovaní podalo 127 zdravotníkov nemocnice, ktorí pomáhali nielen na svojom pracovisku, ale aj ako dobrovoľníci odberových tímov v rámci mesta a okolia.

V Nemocnici AGEL Košice-Šaca začali s antigénovým testovaním v predstihu. „Ešte pred víkendom sme chceli mať otestovaných všetkých zamestnancov a pacientov nemocnice. Následne sme počas soboty a nedele odoberali vzorky rodinným príslušníkom zamestnancov a klientom zo spoločnosti U. S. Steel Košice, ktorá nás požiadala o pomoc pri testovaní svojich zamestnancov,“ hovorí riaditeľ Nemocnice AGEL Košice-Šaca MUDr. Ján Slávik, MBA. Oceliari využili odberové miesto v priestoroch Polikliniky na vstupnom areáli USSK, kde boli vykonané testy pre 1214 kľúčových zamestnancov a pracovníkov nepretržitých prevádzok. „Osem odberových tímov za štyri dni otestovalo celkovo 3570 ľudí. Čo ma však teší najviac je skutočnosť, že pozitívnych bolo iba 29 z nich,“ uviedol riaditeľ nemocnice.

„Chceli by sme vyzdvihnúť akčný a až obetavý prístup vedenia a zamestnancov Nemocnice AGEL Košice-Šaca. Aj vďaka nim sa nám podarilo v pondelok rozbehnúť pracovné zmeny na všetkých prevádzkach bez problémov a s dôrazom na zdravie a bezpečnosť našich zamestnancov,“ uviedol na margo víkendového testovania hovorca spoločnosti U. S. Steel Košice Ing. Ján Bača.

Nemocnica aktuálne eviduje 25 pozitívnych zamestnancov a žiadnych pozitívnych pacientov, čo znamená, že na semafore v súvislosti s ochorením COVID-19 zostáva naďalej zelenou nemocnicou a funguje v štandardnom režime.

„Rád by som úprimne poďakoval všetkým zamestnancom za ich víkendové nasadenie, ochotu, vytrvalosť, výbornú organizáciu a fakt, že pracovali ako jedna veľká rodina. Úspešne sme zvládli realizovať akciu, ktorej rozsah nemá v histórii nemocnice obdobu. Som veľmi rád, že až 127 našich zdravotníkov bolo ochotných pomôcť a zapojiť sa do celoplošného testovania v rôznych častiach mesta, kde pracovali ako dobrovoľníci neúnavne až do neskorých nočných hodín,“ dodal riaditeľ nemocnice MUDr, Ján Slávik, MBA.

Späť