Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Výsledky druhého plošného testovania v Nemocnici AGEL Košice-Šaca

9.11.2020

Nemocnica AGEL Košice-Šaca sa k testovaniu stavia zodpovedne. Rovnako tak aj zamestnanci a pacienti, ktorí v piatok 6. novembra podstúpili pretestovanie na koronavírus COVID-19. Ako to dopadlo?

Druhé kolo celoplošného testovania v Nemocnici AGEL Košice-Šaca bolo zamerané na zamestnancov a pacientov hospitalizovaných v tomto zdravotníckom zariadení. Počas piatka 6. novembra sa realizovalo dokopy 1059 výterov a výsledky ukázali, ako to za múrmi nemocnice vyzerá. V prípade 883 otestovaných členov personálu boli všetci negatívni. Spomedzi 176 hospitalizovaných pacientov sa pozitivita potvrdila len pri jednej osobe. „Čísla z ostatného testovania sú odmenou za zodpovedné správanie celého personálu a pacientov. Keďže počas piatka sme nezaznamenali ani jeden pozitívny prípad spomedzi zamestnancov a len jednu pozitívnu pacientku. Výsledky sú veľmi priaznivé a veríme, že to tak zostane aj naďalej,“ reagoval riaditeľ MUDr. Ján Slávik, MBA. Frekvencia ďalšieho testovania, na ktoré sa používajú aktuálne dostupné antigénové testy na COVID-19, sa bude odvíjať od nariadení hlavného hygienika Slovenskej republiky a pokynov riaditeľa Nemocnice AGEL Košice-Šaca.

Nemocnica AGEL Košice-Šaca funguje aj napriek epidémii koronavírusu v štandardnom režime, pre pacientov sú otvorené všetky ambulancie a vykonávajú sa aj operačné zákroky. Pri vstupe do nemocnice sa realizuje triáž a samozrejmosťou je preukázanie sa certifikátom s negatívnym výsledkom.

Späť