Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Mobilný odberový tím Nemocnice AGEL Košice-Šaca testoval členov orchestra Štátnej filharmónie Košice

10.11.2020

Zamestnanci Nemocnice AGEL Košice-Šaca sa včera v rámci mobilného odberu presunuli do priestorov Domu umenia, kde na prítomnosť ochorenia Covid-19 otestovali 50 členov orchestra Štátnej filharmónie Košice.

Začiatok pracovného týždňa si členovia mobilného odberového tímu Nemocnice AGEL Košice-Šaca spestrili netradičným výjazdom do Domu umenia v Košiciach, kde na nich čakal orchester Štátnej filharmónie Košice. Umelci využili možnosť nechať sa otestovať priamo v priestoroch svojho pôsobiska. Vyšetrenie na prítomnosť nového koronavírusu prostredníctvom antigénových testov absolvovalo, za prísnych epidemických opatrení, 50 členov orchestra.

„Vzhľadom na to, že členovia orchestra Štátnej filharmónie Košice vykonávajú svoju činnosť bez ochrany horných a dolných dýchacích ciest – vzťahuje sa na nich výnimka pre umelcov – je pre nás mimoriadne dôležité zabezpečiť bezpečné prostredie pre všetkých zamestnancov. Využili sme možnosť antigénového testovania priamo u nás v Dome umenia, čo nám poskytuje nástroj na operatívne prispôsobenie plánu práce. Toto testovanie máme naplánovane vždy v pondelok ráno pred začatím skúšania nového projektu,“ uviedla riaditeľka Štátnej filharmónie Košice Lucia Potokárová, podľa ktorej testovanie prebehlo hladko a s príjemným personálom. Ako dodala: Prvé testovanie sa nám podarilo zorganizovať v mimoriadne krátkom čase vďaka ústretovému prístupu Nemocnice AGEL Košice-Šaca. Som rada, že aktuálne môžem konštatovať zdravé prostredie v ŠfK a 100% výsledok, ktorý nám umožnil spustiť prípravu ďalšieho zaujímavého projektu – nahrávanie CD z tvorby významného slovenského skladateľa Jána Cikkera.“

Späť