Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Odpovedáme na najčastejšiu otázku: Môže byť otecko pri pôrode

26.11.2020

Keďže pandémia koronavírusu ovplyvnila aj samotné pôrody, často sa na Nemocnicu AGEL Košice-Šaca obraciate s otázkou, prostredníctvom ktorej zisťujete, či pri pôrode môže byť aj otecko. Preto sme sa tejto téme rozhodli venovať podrobnejšie.

Bližšie informácie poskytla vedúca pôrodná asistentka Nemocnice AGEL Košice-Šaca Bc. Adela Olšavská. „Áno, otecko môže byť pri pôrode, ale musí u nás absolvovať antigénový test s negatívnym výsledkom. S ohľadom na aktuálnu situáciu a pretrvávajúci zákaz návštev tam ale jeho „cesta" končí a následne môže po mamičku a dieťatko prísť až v deň odchodu z nemocnice,“ vysvetlila Bc. Olšavská, ktorá dodala, že mamičky, ktoré chcú svoje bábätká ozdobiť náušničkami, môžu požiadať aj o prepichnutie ušiek.

A čo hovoria štatistiky? „V októbri sme mali 153 pôrodov. Celkové čísla ukazujú, že od začiatku roka bolo v Nemocnici AGEL Košice-Šaca 1531 pôrodov, z toho desať dvojičiek, čiže sa narodilo  1541 detí, z toho 775 chlapcov a 766 dievčat,“ dodala na záver.

Späť