Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Nemocnica AGEL Košice-Šaca obhájila titul Nemocnica roka

16.12.2020

Nemocnica AGEL Košice-Šaca, ktorá bola odovzdaná do užívania presne 15. decembra 1970, v týchto dňoch oslavuje nielen 50. výročie svojho vzniku, ale zároveň aj svoj ďalší obrovský úspech. Nemocnica sa podľa hodnotenia Inštitútu pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) stala Nemocnicou roka 2020 v kategórii všeobecných nemocníc, čím obhájila titul z minulého roka.

Radosť je o to väčšia, že uplynulých 12 mesiacov bolo pre pandémiu koronavírusu skutočne náročných. Ocenenie INEKO je tak určitým zadosťučinením, keďže hlavnými kritériami hodnotenia boli kvalita, skúsenosť, náročnosť diagnóz, spokojnosť pacientov, hospodárenie a transparentnosť. „Ocenenie Nemocnica roka si veľmi vážime a ďakujeme zaň nielen pacientom, ale  všetkým našim zamestnancom, keďže bez nich by sme tento úspech nemohli dosiahnuť. Toto vzácne ocenenie  je pre nás veľkou výzvou a aj určitým záväzkom do budúcna. Zároveň som veľmi rád, že najväčšia zo siete našich nemocníc AGEL SK vyhrala v tak silnej konkurencii,“ vyjadril sa riaditeľ MUDr. Ján Slávik, MBA, ktorý dodal, že hlavným cieľom nemocnice je aj naďalej zvyšovať kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti pre všetkých pacientov a klientov, ktorí sa na nás s dôverou obracajú.

Nemocnicu otvorili v roku 1970, pôvodne 15 oddelení malo 461 lôžok a zaujímavosťou bola potrubná pošta. Oddelenie popálenín bolo v tom čase jediné v Česko-Slovensku. Nemocnica AGEL Košice-Šaca v súlade so svojím predmetom činnosti poskytuje zdravotnú starostlivosť pre spádovú oblasť cca 150 000 obyvateľov – U. S. Steel Košice, s.r.o., Moldava n/B., časť okresu Košice II. Pre Žilinský, Banskobystrický, Prešovský a Košický kraj poskytuje v odbore popálenín a rekonštrukčnej chirurgie zdravotnú starostlivosť Klinika popálenín a rekonštrukčnej chirurgie a tkanivová banka. V rámci slobodnej voľby lekára je nemocnica otvorená aj pre pacientov z iných regiónov, ktorí vo veľkej miere vďaka dobrému menu nemocnice túto možnosť aj využívajú.

Späť