Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Nemocnica AGEL Košice-Šaca pandemickú situáciu zvláda

18.1.2021

Vedenie Nemocnice AGEL Košice-Šaca prijalo viaceré organizačné opatrenia, aby čo najkvalitnejšie zvládlo zdravotnú starostlivosť o pacientov s ochorením COVID-19 a takisto aj o pacientov s inými diagnózami.

Nemocnica je subjektom hospodárskej mobilizácie, takže na základe rozhodnutia Ministerstva zdravotníctva SR môže vykonávať len neodkladnú zdravotnú starostlivosť. Plánované operácie sú nateraz pozastavené, v celej nemocnici platí zákaz návštev a prísne protiepidemiologické opatrenia. Pri nemocnici je zriadené mobilné odberové miesto, kde je možné absolvovať antigénové testovanie, resp. RT-PCR test pre objednaných pacientov. „Za minulý týždeň sme vykonali 992 antigénových testov, z nich 31 bolo pozitívnych. RT-PCR testy absolvovalo 503 klientov, u 75 bol výsledok pozitívny,“ uviedol riaditeľ Nemocnice AGEL Košice-Šaca MUDr. Ján Slávik, MBA.

„V našej nemocnici pracuje 1076 zamestnancov. K dnešnému dňu evidujeme 40 zamestnancov s ochorením COVID-19, 73 je v karanténe a ďalších 45 je práceneschopných kvôli iným diagnózam,“ uviedol MUDr. Slávik. V zdravotníckom zariadení sa aktuálne starajú o 23 pacientov s ochorením COVID-19 s kyslíkovou podporou, 3 pacienti sú napojení na umelú pľúcnu ventiláciu.

Šačianska nemocnica výrazne pokročila aj v očkovaní svojich zamestnancov, vakcináciu absolvovalo 691. Všetci, ktorí o to požiadali, už prvú očkovaciu dávku prijali.

Späť