Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Pandemická situácia v Nemocnici AGEL Košice-Šaca a informácie o očkovacom centre

15.3.2021

Aktuálna situácia v súvislosti s ochorením COVID-19 je v Nemocnici AGEL Košice-Šaca momentálne stabilizovaná. Od štvrtka 11. marca 2021 patrí zdravotnícke zariadenie k oficiálnym očkovacím centrám.

Počet pacientov s infekciou COVID-19, ktorí vyžadujú napojenie na kyslíkovú liečbu, je relatívne stabilizovaný. Dlhodobý problém eviduje Nemocnica AGEL Košice-Šaca pri pacientoch, ktorí potrebujú umelú pľúcnu ventiláciu a na 100% obsadzujú lôžka s UPV. V súčasnosti evidujeme 13 pozitívnych zamestnancov, 23 sú v karanténe a neprítomnosť v práci z dôvodu PN alebo OČR zaznamenávame pri 46 osobách. Počas uplynulého týždňa bolo v nemocničnom mobilnom odbernom mieste realizovaných 415 PCR odberov, pozitívnych vzoriek bolo 24, celkovo sa vykonalo 644 antigénových testov, z toho 6 pozitívnych.

V prípade, ak má verejnosť záujem o vakcináciu proti COVID-19 a súčasne záujemcovia spĺňajú vekové kritériá, je potrebné sa zaregistrovať prostredníctvom webového formulára Národného centra zdravotníckych informácií uverejnenom na stránke https://www.old.korona.gov.sk/covid-19-vaccination-form.php. Denná kapacita nového očkovacieho centra Nemocnice AGEL Košice-Šaca na Poliklinike VA U.S.Steel je v súčasnosti 200 očkovancov. Vakcinácia je realizovaná látkou od konzorcia Pfizer/BioNTech každý pracovný deň, v čase od 8.00 – 15.00 hod. Dokumenty, ktoré je potrebné vyplniť pri očkovaní, nájdete zverejnené na stránke nemocnicakosicesaca.agel.sk.

Ak ste sa cez korona.gov.sk zaregistrovali na očkovanie na Poliklinike Vstupný areál U.S. Steel a napokon sa na určený termín nebudete môcť dostaviť, na mail nahradne.ockovanie@nke.agel.sk napíšte, kto podstúpi vakcináciu za vás - ako váš náhradník. Aj v tomto prípade musí náhradník spĺňať aktuálne platné kritériá. Ak ste zaregistrovaní na očkovanie v inom centre, nemôžete poslať náhradníka za seba do nášho centra, možné je to iba tam, kde ste sa zaregistrovali.

Nahlásenie náhradníkov, ktorí spĺňajú súčasne platné kritériá pre indikáciu na očkovanie, je možné prostredníctvom mailu na: nahradne.ockovanie@nke.agel.sk. Prosíme, aby záujemcovia pri prihlasovaní uvádzali nielen meno a priezvisko, ale aj rodné číslo, adresu (ulica, číslo, mesto, PSČ), telefonický kontakt a názov zdravotnej poisťovne.

Na základe rozhodnutia Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky, ktoré koncom roka 2020 zaradilo nemocnicu medzi subjekty hospodárskej mobilizácie, môže zdravotnícke zariadenie vykonávať iba neodkladnú zdravotnú starostlivosť. Plánované operácie sú pozastavené, v nemocnici platí zákaz návštev a prísne protiepidemiologické opatrenia.

Späť