Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Nemocnica AGEL Košice-Šaca postupne obnovuje operatívu

19.4.2021

Aktuálna pandemická situácia v Nemocnici AGEL Košice-Šaca je aj naďalej ovplyvnená hospitalizovanými COVID-19 pozitívnymi pacientmi, no pomaly sa začína vracať do normálu.

Počet pacientov s infekciou COVID-19, ktorí vyžadujú napojenie na kyslíkovú liečbu, je v súčasnosti relatívne stabilizovaný. Ide o 15 pacientov z 30 možných lôžok. Tri lôžka s umelou pľúcnou ventiláciou, ktoré sú v zdravotníckom zariadení k dispozícii, sú plne obsadené. Nemocnica má aktuálne 5 suspektných pacientov. Výskyt britskej mutácie dosahuje 100 percent z potvrdených prípadov.

V súčasnosti nemocnica eviduje aj 10 pozitívnych zamestnancov, 17 sú v karanténe a neprítomnosť v práci z dôvodu PN alebo OČR je u ďalších 39 osôb. Počas uplynulého týždňa bolo v nemocničnom mobilnom odbernom mieste realizovaných 301 PCR odberov, pozitívnych vzoriek bolo 15, celkovo sa vykonalo 353 antigénových testov, z toho 3 pozitívne.

Dobrou správou je, že situácia sa postupne stabilizuje. „Začíname s operáciami nekomplikovaných prípadov, ktoré si nevyžadujú dlhodobú opateru. Plánované výkony sme povolili na približne 30%  v porovnaní s normálnym stavom, ide o ortopédiu či plastickú chirurgiu,“ priblížil MUDr. Mgr. Maroš Varga, MHA, námestník LPS pre ambulantnú zložku Nemocnice AGEL Košice-Šaca.

V očkovacom centre Nemocnice AGEL Košice-Šaca na Poliklinike VA U.S. Steel bolo k dnešnému dňu, t.j. 19. 4. 2021, zaočkovaných už 5835 záujemcov. Uvádzané číslo v sebe zahŕňa osoby, ktoré dostali prvú, prípadne už aj druhú dávku.

Ak má verejnosť záujem o vakcináciu proti COVID-19 a záujemcovia súčasne spĺňajú vekové kritériá, je potrebné sa zaregistrovať prostredníctvom webového formulára Národného centra zdravotníckych informácií uverejnenom na stránke https://vakcinacia.nczisk.sk/registracia. Vakcinácia v očkovacom centre Nemocnice AGEL Košice-Šaca na Poliklinike VA U.S.Steel je realizovaná látkou od konzorcia Pfizer/BioNTech každý pracovný deň, v čase od 8.00 – 15.00 hod. Dokumenty, ktoré je potrebné vyplniť pri očkovaní, sú zverejnené na stránke nemocnicakosicesaca.agel.sk.

Späť